HRVATI NI SAMI NE VERUJU DA IDU NA EVRO: Komšije već razmišljaju o PLANU B

Autor:

Sport

16.10.2023

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Javnost se mislima okrenula baražu u kojem ih čeka pakao.

HRVATI NI SAMI NE VERUJU DA IDU NA EVRO: Komšije već razmišljaju o PLANU B

Foto: Tanjug/AP

Luka Modrić i Marcelo Brozović

Fudbaleri Hrvatske su od gotovog napravili veresiju i sada im plasman na Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj visi o koncu. Tačnije, "kockasti" posle dva vezana poraza, od Velsa (2:1) i Turske (0:1) imaju šest bodova manje od Turske i isti broj bodova kao "zmajevi" ali i lošiji međusobni skor, pa se neće sve oni pitati do kraja kvalifikacija.

Istina, Hrvati imaju lakši raspored, Letoniju u gostima i Jermeni kod kuće, dok Vels gostuje Jermeniji i dočekuje Tursku, ali tamošnja javnost nije optimistična. Naime, oni već razmišljaju o Planu B i kojim bi to drugim putem mogli do EVRO 2024.

Naime, tamošnji portal Index.hr već spominje dodatne kvalifikacije za plasman na EP. Tačnije Ligu nacija i njen baraž koji je "kockastima" zagarantovan. Tamo bi je za početak čekala Estonija, a u drugom polufinalu snage bi odmerile Poljska koja čeka Ukrajinu, Finsku ili Island. Postoji scenario i da Holandija zauzme treće mesto u B grupi iza Francuske i Grčke. U tom slučaju bi "lale" išle na Poljsku, a samim tim Hrvatkoj u finalu ne bi bilo lako.

S druge strane, konstatuju Hrvati, potrebno im je čudo da ipak izbegnu baraž i da direktno odu na EVRO. Za to im je potrebno da pobede Letoniju i Jermeniju, ali i da Turska izgubi od Velsa, pa da Vels ne pobedi Jermeniju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading