PARTIZAN ILI CRVENA ZVEZDA: Evo ŠTA DONOSI PREVAGU u "večitom derbiju"!

Autor:

Sport

24.09.2023

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje nas praznik fudbala.

PARTIZAN ILI CRVENA ZVEZDA: Evo ŠTA DONOSI PREVAGU u "večitom derbiju"!

Foto: Starsport, Printscreen

Fudbalska sezona u MozzartBet Supeligi Srbije je u jeku, a u sredu sledi ono što smo svi očekivali - prvi "večiti derbi"

Partizan i Crvena zvezda odmeriće snage po prvi put ove sezone, a kao i uvek kada su ova dva rivala u pitanju, teško je odrediti favorita.

Derbi će biti 171. po redu, a crno-beli će ga nakon dugo vremena dočekati bolje plasirani u odnosu na rivala iz Ljutice Bogdana.

Partizan je na deobi prvog mesta domaćeg šampionata sa TSC, oba tima imaju po 19 bodova, dok je Crvena zvezda mesto ispod sa četiri poena manje.

Partizan je u seriji od pet pobeda u domaćem šampionatu, međutim nisu one lako izvojevane.

Muče se izabranici Igora Duljaja, a u poslednjim trenutcima meča pobedili su IMT na "krovu" 3:2, nakon što su gubili 2:0, a isto su uradili i protiv Radnika iz Surdulice na svom stadionu 3:2.

Crvena zvezda je izgubila dva puta u poslednjih pet mečeva, a za ekipu koja se toliko pojačala i kvalitetom odskače od ostatka lige je zabrinjavajuće.

Bolji od izabranika Baraka Bahara bili su Voždovac 3:2 i Čukarički 2:1.

Oba poraza došla su u gostima, tako da će sigurno oprezno ići na stadion svog najvećeg rivala.

PARTIZAN PREDNOSTI I MANE

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri KK Partizan

 

Izabranici Igora Duljaja doživeli su blamažu u kvalifikacijama za Ligu konferencija nakon dvostrukog poraza od danskog Nordsjelanda ukupnim rezultatom 6:0 u dvomeču.

Evropske utakmice su pokazale mnoge slabosti crno-belih, prvenstveno u defanzivi.

Ova linija tima predstavlja i najveći problem Partizanu, a čini se da mladi Mihailo Ilić još uvek nema iskustva da konstantno igra dobro kao startni štoper. Novajlija Nikola Antić takođe je nesiguran u odbrani, dok kao bek ne pravi opasnost u napadu. Svetozar Marković kao kapiten je takođe sklon kiksevima, ali je pokazao i klasu i dokazao da može da bude pouzdan. Ostaje da se vidi kako će najnovije pojačanje Natan de Medina uticati na defanzivu "parnog valjka".

Što se tiče napada, čini se da je Partizan pogodio sa strancima, posebno Mateušom Saldanjom. Brazilac je konstanta pretnja po svakog protivnika, a dokazao je da ume da postigne gol i nogom i glavom. Ksander Severina je na momente prikazao da se rqadi o strašno brzom i tehnički potkovanom fudbaleru, dok Aldo Kalulu mora bolje. Nemanja Nikolić igra fenomenalno, a njegovo iskustvo može da donese prevagu u utakmici kao što je derbi. Najveće iznenađenje u Partizanu su igre Kristijana Belića. Srčani momak je najkonstantniji igrač u timu, ima ga svuda po terenu, a svojom energijom kvari napade protivnika, ali i učestvuje i u kreiranju svoje ekipe. Problem Belića su kartoni, često zbog "glupih" faulova požuti ili pocrveni, a ukoliko bude obuzdao temperament biće jedan od ključnih igrača u Partizanu. Ne sme se zaboraviti ni golman Aleksandar Jovanović koji je branio i nemoguće, a često je od strane odbrane ostavljen na vetrometini.

CRVENA ZVEZDA PREDNOSTI I MANE

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri FK Crvena zvezda

 

Izabranici Baraka Bahara krenuli su furiozno pod njegovom palicom. Demolirali su Fiorentinu, Fenerbahče, Zenit, Nefči. Niko nije prošao ispod četiri gola, a onda se nešto desilo. Pad forme je evidentan, a moraju da se trgnu ukoliko žele da nastave trku u domaćem šampionatu.

Zvezda igra visok presing i to je zaštitni znak izraelskog stručnjaka. U ovom stilu najbolje se snalaze Piter Olanjinka, Žan Filip Kraso i Osman Bukari. Pokazali su da kad "uhvate protivnika u mašinu" da to izgleda moćno. Ono što predstavlja problem je formacija 3- 5 -2 u kojoj se igra sa Bukarijem i Stefanom Mitrovićem kao ving bekovima, što protivniku ostavlja mnogo prostora da napadne po strani.

Zvezda ima širinu i ogroman broj igrača. U Ligi šampiona protiv Mančester sitija videli smo da ume i da se povuče i da se brani, zavisno od jačine protivnika.

Omri Glazer je pokazao da je dostojna zamena za Milana Borjana, a jako mu je teško postići pogodak.

Najskuplje pojačanje Hvang In Beom je uz Marka Stamenića fenomenalan box to box fudbaler, a Šerif Ndiaje je dokazao da svojom snagom može u špicu da napravi problem svakom.

Zvezda je najkvalitetniji tim u Srbiji, bez ikakve dileme. Bahar ima izbor od 20 podjednakih fudbalera, a sigurno je da mu je bitno da pobedi u prvom "večitom derbiju" i tako pokaže javnosti da je mini kriza iza njegovog tima.

Ključni faktor mogao bi da bude Mirko Ivanić koji ima iskustva u najvećim utakmicama, a zna i kako je postići gol Partizanu. Osman Bukari je takođe bio strelac protiv Partizana i u njima treba tražiti prevagu. 

Jedno je sigurno, očekuje nas praznik fuudbala i nadamo se mnoštvo golova.

Utakmica je na programu u sredu od 19.00 časova a igra se na stadionu u Humskoj ulici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading