U BOJ KRENITE, ZVEZDAŠI SVI, NEKA BUDE ŠTO BITI NE MOŽE! Bivši trener motiviše crveno-bele pred (ne)moguću misiju protiv Mančester sitija

Autor:

Sport

18.09.2023

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igrajte hrabro, muški i junački, dajte poslednju kap znoja protiv najboljih na svetu, poručio je igračima Zvezde Zoran Filipović.

U BOJ KRENITE, ZVEZDAŠI SVI, NEKA BUDE ŠTO BITI NE MOŽE! Bivši trener motiviše crveno-bele pred (ne)moguću misiju protiv Mančester sitija

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde

Vojnici, junaci, vrhovna komanda izbrisala je naš puk iz svog brojnog stanja... Vi nemate više da se brinete za vaše živote, koji više ne postoje. Zato napred u slavu. Ovako je major Dragutin Gavrilović motivisao branioce Beograda od Austrougarske te 1915, a isto se može reći i za fudbalere Crvene zvezde, koje su svi već otpisani pred sutrašnje gostovanje Mančester sitiju u prvom meču nove sezone u Ligi šampiona.

Izabranike Baraka Bahara svi su već prežalili pred duel s braniocima "ušatog pehara", pa bar iz tog ugla ulaze rasterećeno u meč na Etihadu. I upravo tu leži Zvezdina šansa, za čije se iskorišćavanje moraju dobro preznojiti i pokazati da barem po borbenosti zaslužuju da budu deo evropske elite, a da li će to biti dovoljno za podvig, ne zavisi samo od njih.

Nazad nema, Baharovi izabranici moraju da krenu u boj kao junaci protiv jačeg neprijatelja, ali ne brojčano, već po objektivnom kvalitetu jer tim "građana" vredi bezmalo 1,2 milijarde evra, a Zvezdin tek 71,2 miliona. Pep Gvardiola u sastavu ima čak osmoricu igrača koji su pojedinačno vredniji od celog tima crveno-belih (prema podacima specijalizovanog portala Transfermarkt) s Erlingom Holandom na čelu (180 miliona).

Republika

Foto: Tanjug/AP

Stouns i Haland

Zato ne čudi da je kvota na Siti tek 1,07, a na Zvezdu u trenutku pisanja ovog teksta pala je s 38,00 na 35,00. To znači da kladionice ne veruju u čuda, ali kažu da su moguća. Baš kao što u razgovoru za Srpski telegraf veruje nekadašnji igrač i trener crveno-belih Zoran Filipović i poručuje uz citat Njegoša: "Neka bude borba neprestana, neka bude što biti ne može."

- Ovaj citat iz "Gorskog vijenca" najbolje opisuje šta želimo da se desi u Mančesteru. Momci nemaju nikakav pritisak na sebi, ne moraju ni da pobede ni da uzmu bod, već samo da daju sve od sebe i bore se junački za tim i sebe. Da se predstave u najboljem svetlu, da igraju hrabro i muški, pa šta bude. Psihološka priprema utakmice je izuzetno važna, a u ovom slučaju je da oni ne moraju ništa, a mogu toliko mnogo da urade protiv najbolje ekipe na svetu. Nek izađu hrabro na teren i nek daju poslednju kap znoja. Svi su ih već otpisali, ali pobednik se zna tek kad sudija odsvira kraj. Do tada je sve moguće - kaže Filipović.

Foto: Starsport

Zoran Filipović

On se osvrnuo i na šanse crveno-belih u celoj G grupi, u kojoj su još Lajpcig i Jang bojs.


- Zvezda može da se nosi s Lajpcigom i Jang bojsom, pogotovo na Marakani. Neće ni Mančester sitiju biti lako u Beogradu, videli smo kako je prošao Liverpul. Ja verujem da se može proći grupa, meni je nevažno da li s drugog mesta i ostanak u Ligi šampiona ili s trećeg za preseljenje u Ligu Evrope - dodao je Filipović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading