NISU GA ZABORAVILI! Italijanski klub rešio da se ODUŽI preminulom Berluskoniju! Evo kako će to da URADE!

Autor:

Sport

18.09.2023

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni političar i predsednik Milana i Monce preminuo je 12. juna.

NISU GA ZABORAVILI! Italijanski klub rešio da se ODUŽI preminulom Berluskoniju! Evo kako će to da URADE!

Foto: Tanjug/AP

Silvio Berluskoni

Iako je prošlo tri meseca od smrti italijanskog političara, bivšeg premijera Italije i predsednika fudbalskih klubova Milana i Monce, on nije zaboravljen.

Naime, fudbalski klub Monca je otkrio ploču na svom stadionu posvećenu preminulom predsedniku Silviju Berluskoniju, kojeg je smrt zatekla na ovoj funkciji.

Zlatna ploča je postavljena na njegovo sedište na stadionu U-Pauer u Monci i nosi jedan od njegovih najpoznatijih citata:

- "Ko veruje boriće se, ko veruje, savladaće sve prepreke, ko veruje, pobediće“ - prenosi portal "Football Italia".

Berluskoni je prethodno bio najuspešniji predsednik fudbalskog kluba Milan, koji je kupio 20. februara 1986. godine i na čijem čelu je ostao do aprila 2017. godine.

Foto: Ap photo

 

Tokom 31 godine osvojio je 29 trofeja, među kojima su osam titula Serije A i pet trofeja u Ligi šampiona. U trenutku smrti 12. juna ove godine bio je pet godina predsednik i vlasnik Monce.

Kada je preuzeo klub iz Lombardije 2018. godine, Monca je bila u nižim ligama i u stečaju, da bi dospeli do Serije B i na kraju napravili istorijski iskorak u elitni rang 2022, posle 19 godina tavorenja.

Tim je procvetao kada je Đovani Stropa otpušten i zamenjen trenerom omladinskog tima Rafaeleom Paladinom, a ovu odluku su doneli Berluskoni i njegov izvršni direktor Adrijano Galijani.

Monca je završila na 11. mestu sa 52 boda, što je drugi najbolji rezultat za ekipu u njihovoj debitantskoj sezoni u Seriji A.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading