DAJU KRV ZA MAROKO, ALI STVARNO! Hakimi i saigrači na sve načine pomažu žrtvama STRAVIČNOG ZEMLJOTRESA

Autor:

Sport

09.09.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gest za primer.

DAJU KRV ZA MAROKO, ALI STVARNO! Hakimi i saigrači na sve načine pomažu žrtvama STRAVIČNOG ZEMLJOTRESA

Foto: Tanjug/AP

Bilans poginulih u razornom zemljotresu koji je pogodio Maroko dostigao je 1.037, javila je tamošnja državna televizija, a žrtvama katastofe u pomoć su pristigli i fudbalski reprezentativci ove zemlje.

Četvoroplasirana selekcija na prošlogodišnjem Mundijalu u Kataru, na čelu sa najboljim fudbalerom tima Anšafom Hakimijem, pokazala je veliko srce i patriotizam. Naime, marokanski fudbaleri donirali su krv povređenima i na taj način dali primer ostalim sunarodnicima. Zemlja sa severa Afrike, podsetimo, odložila je svoj meč kvalifikacija za Afrički Kup Nacija protiv Liberije, koji je trebalo da se odigra u subotu od 21.00.

 

 

Zemljotres se, inače, dogodio u planinskom lancu Visoki Atlas u Maroku, nešto posle 23 sata u petak po lokalnom vremenu, na relativno maloj dubini od 18,5 kilometara, sa epicentrom 72 kilometra jugozapadno od Marakeša. Intenzitet zemljotresa magnitude 6,8 po Rihterovoj skali osetio se čak i Portugalu i Alžiru. Ono što nije dobro, a tvrde američki naučnici, jeste mogućnost da potres od petka bude uvertira za još jači zemljotres zbog svog položaja na liniji dodira između Mediteranske, Evropske i Afričke ploče.

Maroko je posebno izložen seizmičkim aktivnostima. Dva posebno silovita zemljotresa obeležila su istoriju Maroka - 24. februara 2004 kada je stradalo 628 ljudi, odnosno 1960. kada je bilo više od 12.000 mrtvih

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading