TUŽNA SUDBINA NEKADAŠNJEG LJUBIMCA DELIJA! Uveo je Zvezdu u Ligu šampiona, a sada OSTAO bez kluba! (VIDEO)

Autor:

Sport

27.08.2023

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši prvotimac crveno-belih Aleksa Vukanović našao se na "birou".

TUŽNA SUDBINA NEKADAŠNJEG LJUBIMCA DELIJA! Uveo je Zvezdu u Ligu šampiona, a sada OSTAO bez kluba! (VIDEO)

Foto: Starsport

Uprava, fudbaleri i navijači Crvene zvezde s nestrpljenjem iščekuju žreb u Nionu za Ligu šampiona, u kojoj će prvi put od osnivanja, direktno učestvovati i 31. avgusta saznati tri rivala u grupnoj fazi.

Ipak, prethodnih godina je tim sa Marakane morao kroz kvalifikacije da traži prohod do najelitnijeg klupskog takmičenja. U tome je uspela dva puta, a navijačima srpskog prvaka svakako je u sećanju istorijska pobeda u dvomeču nad Jang Bojsom, koju je obeležio Aleksa Vukanović.

Tada drugi put pod komandom Vladana Milojevića na klupi, crveno-beli su stigli do evropske fudbalske elite. Na današnji dan 27. avgusta, ali 2019. godine, krilni napadač koji je iz kruševačkog Napretka stigao postigao je gol za prednost Zvezde pred krcatom Marakanom.

Vukanović je natrčao je na centaršut Milana Rodića i pogodio, što se kasnije ispostavilo kao dovoljno za beogradskih 1:1 - autogol El Fardu Bena kojim je postavljen konačni rezultat bio je dovoljan da se posle 2:2 u Švajcarskoj (tada važio gol u gostima), srpski šampion nađe u društvu minhenskog Bajerna, premijerligaša Totenhema i grčkog Olimpijakosa.

Uprkos tome, Aleksa je tokom mandata Dejana Stankovića na klupi kluba iz Ljutice Bogdana izgubio mesto u timu, pa je tiho napustio Beograd. Potpisao je najpre u Kini za Meižu Haku, u kojoj je blistao, da bi potom prešao u katarski Um Salu, gde je upisao tek nekoliko mečeva. 

Od kraja prethodne sezone, odnosno u poslednja dva meseca, Aleksa Vukanović nema klub. Junak Zvezdinog remija protiv švajcarskog tima trenutno je u potrazi za novim angažmanom, ali pitanje je da li će mu se u karijeri dogoditi blistaviji trenutak... Navijači Zvezde sigurno će najviše pamtiti gol protiv Jang bojsa!

Podsetimo, Crvena zvezda je u beogradskom duelu s Jang Bojsom igrala u sastavu: Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić - Jovančić, Kanjas - Garsija (od 69. Ben), Marin, Vukanović (od 82. Ivanić) - Boaći (od 62. Tomane).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading