RONALDO JUNAK U SUDARU SAUDIJSKIH TITANA: Sergej i Al Hilal sa tri igrača više i posle preokreta ostali bez arapske krune

Autor:

Sport

12.08.2023

20:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Al Nasr prvi put osvojio Ligu šampiona.

RONALDO JUNAK U SUDARU SAUDIJSKIH TITANA: Sergej i Al Hilal sa tri igrača više i posle preokreta ostali bez arapske krune

Foto: https://www.profimedia.rs/

Fudbaleri Al Nasra prvi put u klupskoj istoriji osvojili su arapsku Ligu šampiona, a legendarni napadač Kristijano Ronaldo (38) u svoje prebogate vitrine uvrstio je još jedan vredan trofej.

Ekipa iz Rijada posle produžetaka pobedila je gradskog rivala Al Hilal rezultatom 2:1 (1:1), nakon preokreta u kojem je epitet junaka poneo Ronaldo sa dva postignuta gola. Bez prvog pehara u Saudijskoj Arabiji ostao je srpski fudbalski reprezentativac Sergej Milinković Savić, iako je u velikom finalu njegov tim prvi stigao do vođstva.

Republika

Foto: Twitter/Printscreen

OSTAO BEZ TITULE: Sergej

Strelac je formalnog domaćina bio takođe pridošlica u Al Hilal ovog leta - Malkom u 51. minutu, da bi potom na scenu stupio fenomenalni Kristijano Ronaldo. Uprkos činjenici da je Al Nasr u 71. ostao s igračem manje, vremešni portugalski fudbaler ponovo je pokazao da nije za staro gvožđe i tri minuta kasnije pogodio je za 1:1. Nadugo zatim pocrveneo je još jedan njegov saigrač, ali je Ronaldo u 98. minutu prvog produžetka postavio konačnih 2:1. Zanimljivo, pet minuta kasnije i treći fudbaler Al Nasra morao je ranije u svlačionicu zbog crvenog kartona.

Na „King Fahd“ stadionu u prestonici Rijadu Sergej Milinković Savić odigrao je čitav meč za Al Hilal. Stigao je iz Lacija pre mesec dana u transferu vrednom 40.000.000 evra i dosad postigao tri gola uključujući i prijateljske mečeve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading