PARTIZAN JE 4 PUTA RUŠIO GRANICE! Kvartet STRANACA u Humskoj je prelazio MILION evra! Njih DVOJICA su se ISPLATILA, dok su OVOG igrača grobari odavno ZABORAVILI!

Autor:

Sport

27.07.2023

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mateus Saldanja pojačao je redove "parnog valjka".

PARTIZAN JE 4 PUTA RUŠIO GRANICE! Kvartet STRANACA u Humskoj je prelazio MILION evra! Njih DVOJICA su se ISPLATILA, dok su OVOG igrača grobari odavno ZABORAVILI!

Foto: www.profimedia.rs

Brazilski napadač stigao je iz Džef junajteda, pošto je prethodno igrao na pozajmici u Nefčiju iz Bakua.

Ono što je posebno zanimljivo da Saldanja predstavlja jednog od četiri najskuplja Partizanova stranca u klupskoj istoriji, obzirom da će crno-beli za njegov dolazak platiti Japancima obeštećenje u iznosu od 1.200.000 evra. Istina u ratama, međutim, za razliku od mnogih slučajeva, neće imati obavezu prema upravi Džefa od sledećeg transfera njihovog bivšeg golgetera.

Mateus je zauzeo poslednju četvrtu poziciju najskuplje plaćenih novajlija, a na listi najplaćenijih vodi Umar Sadik, za koga je tim iz Humske platio otkup Romi čak 1.700.000 evropskih novčanica.

Republika

Foto: Starsport

Sejduba Suma i Umar Sadik

Na drugom mestu je vezista Sejduba Suma, omaleni Gvinejac stigao je u Partizan iz Slovana (Bratislava), dok su crno-beli slovačkom velikanu iskeširali 1.600.000 evra.

Mateus Saldanja se našao ispod sunarodnika, još jednog Brazilca koga su grobari već i zaboravili. Eduardo Pašeko bio je prvo milionsko pojačanje Partizana, kada ga je doveo pre 12 godina iz Sao Kaetana. Višestruki prva Srbije je platio brazilskom klubu astronomskih 1.250.000 evra, kada je funkciju sportskog direktora obavljao Mladen Krstajić, aktuelni selektor bugarske reprezentacije.

Republika

Foto: Starsport

Eduardo Pašeko

Još jedan kuriozitet predstavlja podatak da je Saldanja postao prvi brazilski fudbaler koji će zaigrati u Humskoj posle sedmogodišnje pauze. Poslednji je to bio večiti ljubimac grobara Leonardo da Silva Souza, koji je u redove "parnog valjka" došao kao slobodan agent, jer je svojevoljno napustio ruski Anži i posle višemesečne pauze koju je napravio, pristupio je Partizanu.

Ostalo je istorija, dupla kruna, prva posle višegodišnjeg čekanja...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading