ŠURBATOVIĆ SE DOTAKAO "SLUČAJA KOLUBARA": Očuvanje INTEGRITETA fudbalske igre ostaje naš PRIMARNI CILJ!

Autor:

Sport

27.07.2023

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potvrdio je generalni sekretar FSS saznanja koja je doneo naš portal.

ŠURBATOVIĆ SE DOTAKAO "SLUČAJA KOLUBARA": Očuvanje INTEGRITETA fudbalske igre ostaje naš PRIMARNI CILJ!

Foto: Fudbalski savez Srbije

"Slučaj Kolubara" konačno je završen.

Lazarevčani će naredne sezone igrati u Srpskoj ligi grupa Beograd pošto im nije prošla žalba Sudu za sportsku arbitražu (CAS) koji je potvrdio kaznu Fudbalskog saveza Srbije, te je i zvanično dokazano da je Kolubara učestvovala u nečasnim radnjama.

Sada se o ovoj temi za naš portal oglasio i generalni sekretar FSS, Jovan Šurbatović.

Potvrđujemo da su tačni navodi u medijima prema kojima su danas odbijeni svi predlozi za određivanje privremenih mera koje je FK Kolubara podneo početkom ove nedelje tj. samo nekoliko dana nakon što je CAS u prethodnom postupku izrekao disciplincu kaznu FK Kolubara zbog povrede pravila iz člana 83 Disciplinskog pravilnika FSS. Međutim, koristim priliku da zamolim sve učesnike u postupku pred CAS i sva lica koja imaju saznanja o postupcim koji se vode pred CAS da poštuju pravila o poverljivosti postupka koji je u toku pred CAS i dokle god postupak traje (još nismo dobili obrazloženje odluka), isti ne treba komentarisati - počeo je priču Šurbatović, pa dodao:

Republika

Foto: FSS

Jovan Šurbatović

 

- Kada svi postupci budu i zvanično okončani daćemo detaljne informacije i odgovore na svako pitanje. Ono što je najvažnije, savez profesionalno i odgovorno radi svoj posao ne obazirući se na različite dezinformacije koje se konstantno plasiraju. Pokazalo se da nema mesta senzacionalnostima. Takmičenja u novoj sezoni počinju u skladu sa svim prethodno usvojenim odlukama. Savez je sve ovo vreme poštovao poverljivost postupaka pred CAS čvrsto se držeći u uverenju da su pravo i pravda na strani fudbala. Očuvanje integriteta fudbalske igre ostaje naš primarni cilj i još žešće nastavljamo borbu protiv svih vrsta neregularnosti.

Podsetimo, Fudbalski savez Srbije je najpre oduzeo Kolubari devet bodova pred kraj šampionata prošle sezone zbog nameštanja utakimice, ali Lazarevčanima je posle žalbe Sud za sportsku arbitražu (CAS) vratio tri boda. Time bi ova ekipa ostala u Superligi i tabela bi se promenila, ali je Odbor za hitna pitanja FSS posle poslednje odluke poslao Lazarevčane u Srpsku ligu.

Nisu želeli da se pomire sa ovom odlukom Lazarevčani, pokušali su da prevare CAS, uložili su novu žalbu i nadali se da će poremetiti fudbal u Srbiji, te pomeriti početak Superlige koji je planiran za predstojeći vikend.

U tome nisu uspeli, njihova žalba je odbijena, te će Lazarevčani naučiti lekciju i dobro će se zapitati da li će ponovo učestvovati u nečasnim radnjama, ovog puta u Srpskoj ligi grupa Beograd pošto su izbačeni u treći rang takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading