CAS DONEO ODLUKU: Španci i sledeće sezone u Ligi konferencija!

Autor:

Sport

26.07.2023

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ipak nisu izbačeni iz trećeg najjačeg takmičenja u Evropi.

CAS DONEO ODLUKU: Španci i sledeće sezone u Ligi konferencija!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Osasune slave gol protiv Barselone

Sud za sportsku arbitražu (CAS) doneo je odluku da Osasuna ne bude kažnjena sa izbacivanjem iz Lige konferencija, objavio je danas španski klub.

Osasuna je bila kažnjena izbacivanjem od strane UEFA zbog slučaja nameštanja iz 2014. godine.

UEFA je kaznu donela na osnovu presude španskog Vrhovnog suda kojim su članovi tadašnje uprave kažnjeni za korupciju i lažiranje dokumentacije. Osasuna se prvo žalila Žalbenoj komisiji UEFA koja je žalbu odbacila, ali je Sud za sportsku arbitražu (CAS) odlučio u korist Osasune.

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Osasune

- S obzirom na nove dokaze koje je klub dostavio u svoju odbranu, UEFA je zaključila da je Osasuna žrtva radnji koje su se dogodile pre deset godina. UEFA je zaključila da Osasuna može da učestvuje u Ligi konferencije - objavio je španski klub na zvaničnom sajtu.

Podsetimo, Osasuna je prošlu sezonu završila na 7. mestu La Lige, sa 53 osvojena boda, iako su uspeli da postignu svega 37 golova na 38 odigranih utakmica, što je manje od jednog u proseku po meču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading