INTER PRAVI BARSELONU U MALOM! Posle Mesija dolazi i Inijesta!

Autor:

Sport

21.07.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni vezista se rastao sa Japancima.

INTER PRAVI BARSELONU U MALOM! Posle Mesija dolazi i Inijesta!

Foto: Ap photo

Proslavljeni španski vezista Andres Inijesta rastao se ovog leta sa Visel Kobeom, posle petogodišnjeg igranja u "zemlji izlazećeg sunca".

Činilo se da će po odlasku legendarni as završiti blistavu igračku karijeru i uplivati u trenerske vode, ali je promenio odluku.

Američki mediji, naime, bruje o tome da će Inter Majami, čiji je suvlasnik čuveni Dejvid Bekam, posle jednog od najboljih igrača svih vremena Lea Mesija, dovesti i njegovog nekadašnjeg saigrača iz Barselone!

Omaleni Argentinac je nedavno prešao u tim sa Floride iz PSŽ-a, dok su potom Inter pojačali bivši igrači Katalonaca Serhio Buskets i Đordi Alba. Na taj način uprava ekipe iz Majamija pravi "Barselonu u malom", a naredna dva dela koja bi trebala da upotpune mozaik trebalo bi da budu Luis Suarez i upravo Inijesta. 

Foto: Tanjug/AP

Leo Mesi i Andres Inijesta u dresovima Barselone

Fudbaler koji je sa aktuelnim trenerom Barse Ćavijem Ernandezom činio u katalonskom gigantu i španskoj reprezentaciji najbolji tandem veznog reda svih vremena, dogovorio je sve uslove saradnje sa Interom, a njegov potpis za člana MLS lige je pitanje dana. 

Tokom blistave karijere, Inijesta je za Barselonu igrao od 2002. do 2018. godine, osvojio je čak 35 trofeja na Nou Kampu: devet puta bio je šampion Španije, ima četiri trofeja u Ligi šampiona, a u dresu nacionalnog tima došao je do pehara na Evropskom i Svetskom prvenstvu.

Potom se odlučio da u njen smiraj ode u Japan i nastupa za Visel Kobe, ali ga je ponovo poneo izazov da zaigra u jakom takmičenju kao što je MLS liga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Jako takmičenje

05.08.2023 14:51

"-----da zaigra u jakom takmičenju kao što je MLS liga."Da nije žalosno bilo bi smešno.Po ćemu je to "jako" takmičenje?Zbog para?.