UZ ZVEZDU SAM UVEK, GDE GOD DA SE NALAZIM! Luka Jović OTVORIO DUŠU: Jedva čekam da ISTRČIM na Marakanu!

Autor: Marija Nestorović

Sport

16.07.2023

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač tima iz Firence govorio je za naš portal o mnogim zanimljivim temama.

UZ ZVEZDU SAM UVEK, GDE GOD DA SE NALAZIM! Luka Jović OTVORIO DUŠU: Jedva čekam da ISTRČIM na Marakanu!

Foto: Tanjug/AP

Luka Jović

Luka Jović jedan je od naših najboljih fudbalera.

Napadač Fiorentine odigrao je čak 50 utakmica za "ljubičaste" prošle sezone i uspeo je da postigne 13, a namesti pet pogodaka.

Da ga povrede nisu mučile, verovatno bi taj učinak bio i veći, a pred start novih izazova, kako klupskih, tako i reprezentativnih, Jović se dotakao brojnih tema u razgovoru za naš portal. Da krenemo redom...

Kakvi su planovi za sledeću sezonu, kako vaši tako i Fiorentine?

- Lično želim da bar za 30 odsto budem bolji nego u prošloj sezoni. U svakom smislu. Zadovoljan sam klubom, gradom, načinom života u Firenci. Od nedavno, tu je i nekoliko direktnih letova sedmično na relaciji sa Beogradom, pa je sve ono što nemam u Italiji nekako bliže. Šalu na stranu, već sam počeo sa individualnim radom, kako bih početak priprema dočekao spreman. Moje ambicije su velike, a što se tiče kluba, Fiorentina će sigurno težiti ka boljem plasmanu u Seriji A. Prošle sezone bili smo nadomak dva trofeja bez kojih smo ostali kako smo ostali... Voleo bih da to u maju 2024. bude drugačije.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Luka Jović

 

Igrali ste u tri od pet najjačih liga u Evropi (Serija A, LA Liga, Bundesliga), ako možete da ih uporedite? Gde je najzahtevnije igrati?

- Svaka liga je teška na svoj način. Italijanska je taktički ubedljivo najzahtevnija i rekao bih da je generalno ritam nešto sporiji u poređenju recimo sa nemačkom ligom koja je fizički zahtevnija i najbrža. Španska liga ima najveći kvalitet i uz svu tu lepotu fudbala koja se praktikuje rekao bih da klubovi poslednjih godina više igraju takmičarski i nije više nije čudno ukoliko vidite klubove koji se zatvaraju.

Da li stižete da ispratite Zvezdu? Kako vam se čini Barak Bahar i ovaj renovirani tim i koliko crveno-beli mogu na evro sceni?

- Gledam, naravno. Crvenu zvezdu pratim uvek, nema veze gde se nalazim. Ne bih da se bavim takvom vrstom komentarisanja. Zvezdu volim, Zvezdi uvek želim uspeh i ono što znam je da nositi crveno beli dres zahteva veliku profesionalnost i odgovornost. Treneru Baharu, ekipi i klubu mogu jedino da poželim mnogo uspeha ove sezone u kojoj će sigurno najatraktivnije i najteže biti takmičenje u Ligi šampiona.

Republika

Foto: Starsport

Luka Jović u dresu Crvene zvezde

 

Kako se snalazite u ulozi funkcionera Zvijezde 09 i da li je to nešto čime biste se bavili posle igračke karijere?

- Siguran sam da ću posle igračke karijere ostati u fudbalu, što je normlano i prirodno. Ceo život sam u tome. Da li će to biti u ulozi funkcionera ili nešto drugo, to ćemo još videti. Zvijezda 09 je nešto što bih mogao da definišem kao profesionalni hobi kojem sam posvećen toliko da mi ne oduzima vreme od prioritetnih obaveza koje imam u klubu. Volim to i posvetim se tome kad imam vremena. Odem i pogledam utakmice kad sam tu, obiđem, proverim… Napravili smo sistem koji funkcioniše. Tu je moj otac, moji prijatelji kao direktori u klubu, znaju kako razmišljam, kako bih voleo da to izgleda i imaju moje maksimlano poverenje. Sve što je potrebno obavljaju umesto mene tako da u tom smislu stvarno nemam nikakvo opterećenje.

Niste bili na terenu na utakmici Bugarska - Srbija koja je završena 1:1. Kako vam je izgledao ovaj meč?

- Junski termini su uvek teški iz nekoliko razloga. Završite sezonu, počinju odmori, a opet neophodno je zadržati mentalnu i fizičku pripremu, jer znate da predstoje utakmice reprezentacije. Ali, kako nama tako i ostalima. Posle gostovanja u Razgradu i stvarno sjajnog gola Lazovića, za Srbiju je najvažnije da je ostala u vrhu tabele zajedno sa Mađarskom protiv koje igramo u septembru u Beogradu. Mi uvek idemo na tri boda, hoćemo pobede, ali nekada moramo da se pomirimo i sa drugačijim rezultatima koji je, ako pričamo o Bugarskoj, za nas aktivan i pozitivan. Uveren sam da će Srbija igrati na Evropskom prvenstvu što će uostalom i dokazati kroz rezultate u utakmicama koje dolaze na jesen.

Republika

Foto: Starsport

Luka Jović u dresu reprezentacije

 

Kako komentarišete nedavno završenu sezonu? Šta je moglo bolje?

- Moje reakcije prilikom komunikacije u određenim situacijama su mogle da budu drugačije i da utiču na to da bude manje problema. Ne tražim opravdanje u drugima, trudim se da budem samokritičan i da uvek polazim od sebe. Posle svega više je razloga za zadovoljstvo učinjenim u protekloj sezoni. Igrali smo dva finala, doduše nažalost oba izgubili... Ali ono što bih najiskrenije voleo jeste da u sledećoj sezoni imam malo više sreće sa povredama. Ne mora baš uvek i sve da se dogodi meni. Eto, to finale sa Vest Hemom, dobro sam ušao u utakmicu koja je bila visokog inteziteta, prilično zahtevna. Poslednji minut poluvremena, relativno bezazlena situacija, udarac i slomljen nos. Baš meni i to baš u finalu… Da ne navodim sad još gomilu drugih primera. Povrede, dalje od mene, konačno 

Kako se osećaš povodom dolaska u Beograd s Fiorentinom i prijateljskog meča sa Zvezdom?

- Jako sam uzbuđen i jedva čekam da istrčim na Marakanu. Radujem se svaki put kada kročim na teren koji mi je toliko toga doneo i na kojem sam stasao, na neki način. Nadam se punim tribinama i siguran sam da će utakmica biti atraktivna. Dobra stvar je to što je meč prijateljski i da je rezultat u drugom planu, u suprotnom bilo bi mi jako teško što igramo protiv moje Zvezde - zaključio je Luka Jović.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading