KANGA KRALJ RITUALA! Fudbaler Zvezde robuje navikama

Autor:

Sport

07.07.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poziranje u papučama i sa čačkalicom u ustima zaštitni su znak Gabonca. U avionu se prekriva ćebetom, a salto nakon postignutih golova ne propušta.

KANGA KRALJ RITUALA! Fudbaler Zvezde robuje navikama

Foto: Starsport

Gelor Kanga (32) majstor fudbala, šaljivdžija, ekscentrik... Gabonac sa srpskim pasošem gazi već petu sezonu u dresu Crvene zvezde i nebrojeno puta dosad uspevao je da poput rolerkostera zavrti emocije navijača bilo da je prezentovao nesporno fudbalsko umeće, neshvatljivo pomračenje uma, ali i neobične sklonosti van terena.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Čuveni salto Gelora Kange

U prvom mandatu na Marakani, kada je stigao na inicijativu bivšeg trenera Miodraga Grofa Božovića, kolale su priče da je sklon okultizmu. Crnogorski stručnjak jednom prilikom, u šaljivom tonu, obrazložio je njegov izostanak s okupljanja na početku priprema.


- Što se tiče dolaska Kange, on se malo izgubio u Gabonu. Traže ga tamo oni njegovi vračevi i očekujem da nam se jave dimnim signalima - rekao je Božović 2016.

Međutim, verski rituali kojima smo svedoci kada Kanga ulazi i izlazi s terena, ali i nakon postignutih golova, zapravo govore da se radi o verujućem čoveku. Gelor se, naime, u takvim situacijama uvek prekrsti i rukama pokaže ka nebu, a neretko prikazuje i akrobatske sposobnosti, izvodeći prepoznatljivi salto.

Foto: Vladimir Zogović

Kartanjem prekraćuje let


Posao fudbalera zahteva brojna odricanja, u ovom primeru konkretno se misli na putovanja koja zahtevaju višečasovni boravak u prevoznim sredstvima. Ali Kanga i u takvim okolnostima ima rešenje kako da prekrati dosadu. Uvek sa sobom nosi jastuk i ćebe za pokrivanje dok spava, a kada san neće na oči, sa saigračima igra kartašku igru uno.

Foto: Instagram.com/guelor1990

Papuče omiljena obuća

Aktivan je i na društvenim mrežama, gde često objavljuje fotografije na kojima pozira odeven u prestižne modne brendove. Najzastupljeniji komad odeće, koji neretko izaziva i podsmeh njegovih pratilaca, jesu papuče. Takođe, pamti se i urnebesni video-snimak na Instagramu kada je sa čačkalicom u ustima ćaskao s obožavaocima.

Foto: printscreen/instagram

Nigde bez čačkalice

Dakle, suma sumarum, Gelor Kanga je sve, samo nije običan lik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading