KATASTROFA ZA KANAĐANE: Povlače se sa Gold kupa?

Autor:

Sport

26.06.2023

22:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razmatraju da proglase bankrot.

KATASTROFA ZA KANAĐANE: Povlače se sa Gold kupa?

Foto: Tanjug/AP

Fudbalski savez Kanade mogao bi da proglasi bankrot, potvrdio je glavni sekretar Saveza Džejson de Vos.

On je otkrio da se trenutno razmatra mogućnost podnošenja zahteva za bankrot i da se ispituje kakve bi to moglo posledice da ima.

Mi se nalazimo u velikoj borbi. Nismo u neposrednoj opasnosti, ali bi trebalo istražiti šta bankrot uključuje i kako bi mogao da utiče na našu organizaciju. Ne dolazi dovoljno prihoda za programe koje treba sprovesti, a to uključuje sve, od obrazovanja trenera u bazi i razvoja sudija do mladih nacionalnih timova, te naših seniorskih muških i ženskih selekcija. O bankrotu se razgovaralo, ali ne u smislu strategije ili nečega što razmatramo. To nam je apsolutno poslednja opcija. Ali ne bih ispunio svoju dužnost da ne obavim svoje detaljno istraživanje o tome - otkrio je De Vos.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Golman Kanade Milan Borjan

Koliko je trenutno teška situacija, govori i činjenica da bi reprezentacija Kanade mogla da se povuče sa Gold kupa.

Izazov je to što trenutno nemamo dovoljno sredstava za organizaciju utakmica u septembru i oktobru. Trebaju nam utakmice protiv vrhunskih protivnika kako bismo zaradili novac.

Nedavno su igrači, među kojima je i Milan Borjan, morali da putuju na utakmicu protiv Sjedinjenih Američkih Država vozeći se u ekonomskoj klasi.

Što se tiče letova u poslovnoj klasi, to vredi samo za transatlantske letove. Voleli bismo da možemo sve naše igrače uvek prevozimo poslovnom klasom, ali nemamo finansijska sredstva za to. Nije da kažemo: 'Niste to zaslužili ili nije vam potrebno to.' Jednostavno to ne možemo priuštiti - podvukao je De Vos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading