VLAHOVIĆ OSTAJE BEZ EVROPE: Juventus se sam izbacuje iz Lige konferencija!

Autor:

Sport

24.06.2023

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Torinu bi mogli da ostanu bez učešća u Evropi sledeće sezone.

VLAHOVIĆ OSTAJE BEZ EVROPE: Juventus se sam izbacuje iz Lige konferencija!

Foto: Tanjug/AP

FK Juventus je u protekloj sezoni završio tek na sedmom mestu Serije A nakon što mu je oduzeto deset bodova zbog malverzacija oko transfera. Da nije bilo te kazne, "stara dama" bi s trećeg mesta izborila plasman u Ligu šampiona, dok će ovako morati da se zadovolje tek sa kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dušan Vlahović

UEFA trenutno razmatra kaznu za Juventus zbog ranijeg kršenja finansijskog fer-pleja, a torinski klub sam je predložio da ta kazna bude izbacivanje iz Lige konferencija, tvrdi italijanski Tutosport.

Čelnici Juventusa na neki način žele da se nagode kako bi izbegli žešće kazne. U klubu nemaju ništa protiv toga da se odreknu trećeg po jačini takmičenja u Evropi. Juventus bi se takođe povukao i iz projekta Superlige kako bi se dodvorio UEFA.

U slučaju da se ostvari ovaj scenario i da Juventus ne nastupi u Ligi konferencija, zamenila bi ga Fjorentina Luke Jovića i Alekse Terzića, koja je završila na osmom mestu Serije A. Klub iz Firence poražen je od Vest Hema u finalu posljednjeg izdanja Lige konferencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading