"ORLOVE" U REMI ODVELE ŽENE - Vermezović objasnio tezu Radeta Bogdanovića da su fudbalerima Srbije lutale misli u Razgradu

Autor:

Sport

21.06.2023

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Momci su dali sve od sebe, ali su mislima bili i na plažama gde bi i trebalo da budu sa lepšim polovinama. Kome su potrebne utakmice posle sezone? Igrači su fizički pali, ne treniraju već mesec dana, rekao je Vladimir Vermezović.

"ORLOVE" U REMI ODVELE ŽENE - Vermezović objasnio tezu Radeta Bogdanovića da su fudbalerima Srbije lutale misli u Razgradu

Foto: ST/Nikola Mutić

Spas u poslednji čas došao je u vidu gola Darka Lazovića za remi na gostovanju Bugarskoj (1:1) u četvrtom kolu G grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. Bili su fudbaleri Srbije na pragu poraza u Razgradu, ali ne zbog bolje igre protivnika, već zbog svoje nešto opuštenije predstave.

Foto: Starsport

Vladimir Vermezović

Nisu "orlovi" Dragana Stojkovića Piksija bili u visokom letu na stadionu Ludogoreca, kao što nisu bili ni na prijateljskom meču protiv Jordana u Beču (3:2). Delimično zbog pretumbanog sastava bez Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića, a delimično što su svima ovo bili poslednji dueli u teškoj sezoni koja je za većinu njih u klubovima odavno završena.

Foto: printscreen/RTS

KRITIČAN U SVOM STILU Rade Bogdanović

To je plastično posle meča na RTS objasnio u svom stilu stručni konsultant Rade Bogdanović. On je tvrdio da su "žene fudbalera već na egzotičnim destinacijama" i da zovu sa porukom "kad ćeš doći, završavajte to". Nešto slično, ali u blažoj verziji, u razgovoru za Srpski telegraf poručio je i iskusni fudbalski trener Vladimir Vermezović. On je za ovakav ishod, ne samo naših utakmica, optužio UEFA koja je napravila sporan kalendar.

Foto: Starsport

SPASILAC U RAZGRADU Darko Lazović doneo bod

- Stvarno ne znam kome su potrebne ove utakmice u terminu nekoliko sedmica posle završetka sezone. Ne tražim opravdanje, ali ovo su najteže utakmice za igranje. Vi završite sezonu, napustite klub i ne trenirate, a znate da niste na ionako kratkom odmoru jer morate da trčkarate i održavate formu mesec dana da biste igrali dva meča. U stvari ste fizički uveliko pali. Momci su profesionalci, znam da su dali sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno. Verovatno su im misli delimično bile sa voljenim osobama koje su već na odmoru. Kome su bila potrebna ova dva kola kvalifikacija? Po završetku sezone bi svi trebalo da su na zasluženom odmoru, da su i oni na tim plažama sa lepšim polovinama - rekao je Vermezović.

On se kroz istu prizmu osvrnuo i na sam duel u Razgradu.

- Nije sve bilo najbolje, ali bitno da nismo izgubili jer je poraz već bio viđen. Nisu momci delovali kao uigran tim, bilo je puno pojdinačnih iskakanja i to je Bugarima otvaralo prostor za kontru. Generalno nam je falila brzina, kao i do sada, a ovaj put je to bilo još izraženije zbog teških nogu. Sve će se zaboraviti do septembra, momci će ući u takmičarsku formu i verujem da ćemo nastaviti sa pobedama i da ćemo se plasirati na EVRO - dodao je Vermez.

Da su noge bile teške poručio je i Sergej Milinković-Savić. On je u Razgradu odigrao ceo meč, a pred koji je najavljivao da će posle Bugarske da otputuje na odmor i da napuni baterije.

Foto: Starsport

TEŠKE NOGE I GLAVA Sergej Milinković-Savić

- Sigurno da je malo na rezultat uticao kraj sezone, teške noge i glava, ali nema tu nekog alibija. Skupili smo poslednji atom snage, odradili prijateljsku sa Jordanom, pa sada. Ostaje žal za tri boda, moramo da se pripremimo za septembar - jasan je Sergej.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading