PROSLAVLJENI REPREZENTATIVCI UBEĐENI - IDEMO NA EURO: Ovaj podatak IDE na ruku Piksijevim "orlovima"!

Autor:

Sport

19.06.2023

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narednog leta navršava se 24 godine od poslednjeg učešća naše države na evropskim prvenstvima.

PROSLAVLJENI REPREZENTATIVCI UBEĐENI - IDEMO NA EURO: Ovaj podatak IDE na ruku Piksijevim "orlovima"!

Foto: Starsport

Piksijevi "orlovi" lete prema Nemačkoj! Sa dve pobede u isto toliko mečeva, Srbija je zasela na lidersku poziciju Grupe G i sa velikim optimizmom čeka sutrašnje gostovanje Bugarskoj u Razgradu.

Prošlo je tačno 23 godine od poslednjeg učešća naše selekcije na Šampionatima Starog kontinenta, kada je tadašnja SR Jugoslavija neslavno završila takmičenje u osmini finala, porazom od Holandije u nokaut rundi (1:6), pošto je prethodno u grupi "preživela" rivale poput Španije, Norveške i Slovenije.

Iako je proteklo preko dve decenije, za koordinatora sportskih pitanja i skauting službe svih kategorija Partizana Ivicu Kralja, to kao da je bilo juče.

Proslavljeni golman bio je deo selekcije koja je imala privilegiju da se po poslednji put nađe na najvećem evropskom reprezentativnom takmičenju.

- Ni najveći pesimisti nisu mogli da predvide kako ćemo 24 godine čekati na naredno Evropsko prvenstvo. Ubeđen sam da ćemo se tamo plasirati, ne samo zbog dosadašnjih rezultata, već što ova generacija ima ogroman kvalitet i priliku za mnogo veće domete na najvećoj kontinentalnoj smotri - rekao je Kralj za "Republiku" i nastavio:

- Svi su željni tog Evropskog prvenstva. Na ruku momcima ide na ruku i što su iskusniji za jedno veliko takmičenje, kao što je bio Mundijal u Kataru.

Nekadašnji čuvar mreže kluba iz Humske i nacionalnog tima ne krije oduševljenje zbog sjajnih rezultata:

- Krenuli smo dobro, sa dve pobede, pruža nam se prilika da sa novom u Razgradu otpišemo Bugarsku. Ne treba, međutim, zaboraviti činjenicu da selektor ima veliki broj povređenih igrača, na koje u ovim utakmicama nije mogao da računa. Protiv Jordana se videlo da nema lakih protivnika, međutim, nezahvalno je mesec dana posle prvenstava koja su tek završena, igrati takve mečeve. Treba održati formu, igrači moraju psihički i fizički da budu pripremljeni za tako nešto, a to verujte nije lako.

Među nacijom vlada euforija, mnogi su mišljenja da je Srbija već obezbedila plasman na Euro, iako je u opciji još šest utakmica i 18 bodova.

- Rano je tako nešto prognozirati. Jesmo lepo krenuli, ali treba biti oprezan. Moramo da verujemo u sebe i da će momci izboriti plasman, što je glavni cilj. Ovo nam je zamajac, ako pobedimo Bugare u Razgradu, jednom nogom smo tamo, ali ništa ni tada neće biti rešeno - kaže Kralj i naglašava:

- Želim prvo da odemo na EP, a kad budemo deo završnog takmičenja, pričaćemo o narednim dometima. Svim srcem se nadam da to možemo.

Republika

Foto: Starsport

Ivica Kralj veruje u uspeh Piksijevih "orlova"

Za razliku od nekih prethodnih godina, "orlovi" danas raspolažu sa velikim brojem kvalitetnih golmana. Selektor Stojković je na slatkim mukama, pošto su u svojim klubovima blistali Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović, Mile Svilar, konkurencija za mesto ispred crte nikada nije bila veća.

- Sva sreća da je tako, da možemo da biramo u svakom trenutku. To je bolje za stručni štab, kada ima na raspolaganju nekog na koga uvek može da se osloni. Srećan sam zbog toga.

Svežu krv uneo je proslavljeni kapiten Srbije na selektorskoj klupi, kada je šansu pružio igračima pred kojima je svetla budućnost evropskog fudbala.

- Dolaze fudbaleri koji mogu da odgovore zahtevima selektora, a koji će u narednom periodu naslediti one koji polako ulaze u smiraj karijere. Napravljen je odličan proces - dodao je Ivica Kralj, ne želeći da prognozira rezultat meča u Razgradu:

- Očekujem pobedu, ne želim ništa da preudiciram, ali verujem da ćemo se radovati - istakao je nekadašnji golman, a danas koordinator za sportska pitanja svih kategorija Partizana za "Republiku".

Republika

Foto: Starsport

Albert Nađ

Imao je priliku pomoćni trener Partizana Albert Nađ da zaigra na poslednjem Evropskom prvenstvu, na kome je Srbija (tadašnja SR Juoslavija) učestvovala. Uprkos činjenici da je naš nacionalni tim sada krenuo silovito, legendarni vezista crno-belih ne želi da diže euforiju.

- Samo neka pobedimo. Bitno je da ostanemo na trijumfalnom koloseku, ne želim da se stvara takva atmosfera kao da smo već tamo. Ništa nije ni gotovo, trka je tek krenula, odigrana su dva meča i treba samo napred da se gleda. Zaboraviti i Litvaniju i Crnogorce, gledati unapred i ono što nas tek čeka - kategoričan je Nađ.

Najbliži saradnik šefa struke crno-belih Igora Duljaja smatra da srpska selekcija drži sve u svojim rukama.

- Sve zavisi od nas, ali ne treba zaboraviti i ostale rivale. Litvanija je uvek nezgodna, iako smo je dobili, umeju da naprave probleme. Gubili smo od daleko slabijih rivala u prošlosti, setite se Azerbejdžana i sličnih, zato ne smemo previše da se zanosimo. Želim od srca igračima da se izbore za odlazak u Nemačku, jer oni to zaslužuju, ali unapred neću ništa da prognoziram - istakao je Albert Nađ.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading