BRAZILCI ISPISALI ISTORIJU! Srušen MIT koji je trajao 109 godina!

Autor:

Sport

18.06.2023

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Brazila savladala je u Barseloni selekciju Gvineje sa 4:1.

BRAZILCI ISPISALI ISTORIJU! Srušen MIT koji je trajao 109 godina!

Foto: Ap photo

Ono što je celom svetu upalo u oči da su Brazilci u prvom poluvremenu igrali u kompletno crnoj opremi, što se nikada nije desilo!

Naime, u bogatoj i slavnoj istoriji za 109 godina, "selesao" nijednom nije odigrao utakmicu, a da je ekipa na teren izašla u crnim dresovima.

Mnogi su se zapitali zašto, a razlog je bio jednostavan: borba protiv rasizma!

Petostruki šampioni sveta su ovim gestom iskazali protest protiv rasizma, koji je sve veći problem u savremenom fudbalu.

Odavno je poznato da sa rasizmom muku muče i brojni brazilski reprezentativci, naročito napadač madridskog Reala Vinisijus Žunior koji je iz nedelje u nedelju meta navijača na stadionima širom Španije.

Foto: Ap photo

 

- S rasizmom se ne igra pa smo morali protestovati. Igrači su pre utakmice kleknuli, a prvi put u 109 godina dugoj istoriji brazilske reprezentacije obukli su crne dresove - stoji u saopštenju FS Brazila, koji svoju borbu protiv rasizma planira da nastavi u utorak na prijateljskoj utakmici protiv Senegala u Lisabonu.

Vinisijus, koji je ovoga puta nosio broj 10, u odsustvu povređenog Nejmara, postigao je poslednji gol za "selesao" iz penala.

 

 

Prethodno su vođstvo Brazilu od 2:0 doneli Žoelinton i Rodrigo, dok je Serhu Girasi smanjio na 1:2 u prvom poluvremenu.

Nastavak je doneo još dva pogotka favorita, a postigli su ih Eder Militao i već pomenuti napadač Real Madrida, Vinisijus Žunior.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading