REKORD ZA GINISA! Nije proveo ni minut na terenu, a OSVOJIO dve Lige šampiona!

Autor:

Sport

11.06.2023

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Retki su takvi slučajevi u svetu.

REKORD ZA GINISA! Nije proveo ni minut na terenu, a OSVOJIO dve Lige šampiona!

Foto: Ap photo

Nije lako napraviti golmansku karijeru. Za razliku od igračke, kod čuvara mreže važi staro pravilo "dok jednom ne smrkne, drugom ne svane".

Međutim, dešavanja sa finala Lige šampiona, u kome je Inter poražen od Mančester sitija golom Rodrija, ispisala su novo poglavlje, retko zabeleženo u fudbalskoj istoriji.

Primer rezervnog golmana "građana" Skota Harisona, koji iza sebe ima bogatu karijeru, najbolje svedoči da ne treba odustajati.

Iskusni čuvar mreže je pre dolaska na Etihad, branio za nekoliko klubova u eliti, Čempionšipu ili nižim rangovima, ali za razliku od mnogih njegovih kolega koji čekaju šansu sa klupe, Skot može da se pohvali kako je osvojio Premijer ligu, a da ni minut nije bio na terenu!

Foto: Ap photo

 

Ovog puta je njegovo dostignuće iz finala Lige šampiona podatak na kome bi mu pozavideli i najslavniji fudbaleri.

Preciznije, Karson je sa Mančester sitijem podigao pehar Lige šampiona u Istanbulu na stadionu "Ataturk", iako nije upisao nijedan nastup u takmičenju! Ono što priču čični zanimljivijom je da mu ovo nije prvi put da to uradi.

Naime, pre 18 godina, gle čuda, takođe u Istanbulu, Karson je bio rezerva Liverpula Jiržiju Dudeku, kada su "redsi" pobedili Milan posle boljeg izvođenja penala u čuvenom finalu, a ni tokom tog takmičenja, Karson nije upisao ni minut na terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading