TRENER INTERA UTUČEN ZBOG PORAZA! Moram da se naviknem na OVO!

Autor:

Sport

11.06.2023

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nero-azuri zaključili crnu seriju italijanskih klubova u ovosezonskim finalima.

TRENER INTERA UTUČEN ZBOG PORAZA! Moram da se naviknem na OVO!

Foto: Tanjug/AP

Igrali su Italijani sva tri evropska finala ove sezone u UEFA takmičenjima i nijedno nisu dobili.

Posle Rome (Liga Evrope) i Fjorentine (Liga konferencija), u najprestižnijem rangu Ligi šampiona Inter nije uspeo da iznenadi favorizovani Mančester siti, pa su izabranici Simonea Inzagija ostali bez trofeja.

Zaslužili su u najmanju ruku nero-azuri produžetke, ali je jedan od junaka "građana" golman Ederson odbranio zicer Romelua Lukakua u 88. minutu i doprineo osvajanju pehara.

- Imali smo sjajnu utakmicu i trebalo bi da budemo ponosni zbog toga. Ne smemo da razmišljamo o tome šta je moglo da bude, zaslužili smo više. Zagrlio sam svakog od svojih igrača, jednog po jednog, jer su bili izvanredni, baš kao što su bili i naši navijači koji su zaslužili drugačiji rezultat, ali se nadam da su bili srećni zbog načina na koji je tim igrao - rekao je Inzagi.

Imao je produžetke u šaci Inter, ali trener italijanskog giganta smatra da vreme za njegovu ekipu tek dolazi.

- Svi ste mogli da vidite šta se dešavalo u poslednjih 25 minuta, lopta kao da nije htela da uđe u gol. Dešava se, nažalost dogodilo nam se u finalu Lige šampiona. Pogodili smo prečku, izbijena nam je lopta na gol-liniji, udarac koji je zaustavio naš igrač, svašta se dogodilo... Uz ovakav duh, organizaciju i posvećenost, verujem da ćemo ponovo biti ovde u budućnosti.

Foto: Tanjug/AP

Simone Inzagi i predsednik UEFA Aleksander Čeferin

Priliku nije realizovao ni Lautaro Martinez, Hakan Čalhanoglu nije doprineo boljoj igri napadača, ali Inzagi ne osuđuje pojedince.

- U ovakvim noćima ne mogu da ističem igrače koji su odigrali ispod nivoa. Rekao sam juče da ne bim menjao svoje igrače za bilo koje druge i večeras je svet video zbog čega je tako.

Do ovog meča, proslavljeni as na klupi Intera slavio je u svih prethodnih sedam finala, međutim, "građani" su prekinuli njegovu seriju.

- Čudan je osećaj, moram da se naviknem na njega, ali zagrlio sam svoje igrače. Retko kada pričam odmah posle meča, sačekam da prođe dan-dva, ali danas sam im rekao da treba da budu ponosni na ono što su postigli. Pokazali su čitavom svetu koliko su se dobro suprotstavili Mančester Sitiju, ekipi čiji kvalitet svi dobro znaju.

Govorio je i o nastavku saradnje, budući da mu ugovor sa Interom ističe za godinu dana. Mnogi očekuju da se isti produži.

- Trenutno nam je potrebno da prođe nekoliko dana. U kontaktu smo sa klubom, tako da ćemo se sastati i planirati budućnost. Nije bilo mnogo vremena za razgovor tokom sezone, ali sam vrlo ponosan na igrače i navijače. Zaslužili smo više, ali kapa dole Mančester Sitiju, znamo koliko su prethodnih sezona radili da dođu do ovog trenutka.

Zbog rezultata u Seriji A, mlađi od legendarnog bratskog tandema bio je na rubu otkaza tokom sezone.

- I ja i moji igrači smo bili napadnuti tokom sezone i doduše izgubili smo neke utakmice koje nismo smeli, ali mislim da smo iz tih poraza izvukli vredne pouke i posle svega u poslednje dve godine smo osvojili četiri trofeja i stigli do finala Lige šampiona - završio je italijanski stručnjak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading