ŽIVI SAN O TRIPLOJ KRUNI: Siti SRUŠIO Junajted i osvojio FA kup! (VIDEO)

Autor:

Sport

03.06.2023

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Građani" su stigli do novog trofeja u ovoj sezoni.

ŽIVI SAN O TRIPLOJ KRUNI: Siti SRUŠIO Junajted i osvojio FA kup! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Gundogan i Stons slave pogodak

Fudbaleri Mančester Sitija su osvojili pehar u FA kupu, pošto su sa 2:1 (1:1) savladali ekipu Mančester junajteda.

Strelac za ekipu u plavim dresovima je bio Ilkaj Gundogan, koji je pogađao u prvom, odnosno 51. minutu, dok je strelac za "đavole" bio Bruno Fernandeš, koji je u 33. minutu pogodio sa bele tačke.

Sve je počelo već u 14 sekundi, kada je nemački fudbaler postigao najbrži pogodak u istoriji finala ovog takmičenja. Ortega je ispucao loptu, Haland ju je spustio do De Brujnea, koji se izborio za posed, a zatim je na odbijenu loptu natrčao Gundogan i prelepim pogotkom matirao De Heu, za šok na Vembliju.

Junajted se postepeno oporavljao od šoka, a do poravnanja su došli nakon asistencije VAR-a, kada je Pol Tirni pokazao na belu tačku, a Portugalac u Junajtedovom dresu je bio siguran izvođač, pa se na poluvreme otišlo rezultatom 1:1.

Ipak, samo što je počeo nastavak, "građani" stižu do prednosti. De Brujne je izveo korner, gađao je Gundogana na ivici šesnaesterca, a ovaj je sjajnim udarcem ponovo savladao De Heu i doneo svom timu prednost.

Pokušavali su izabranici Erika Ten Haga da se do kraja vrate u igru, pokušavali su Rašford i Garnačo, zatim su "crveni đavoli" imali i veliku priliku u 92. minutu, ali se rezultat nije menjao, pa je Siti posle Premijer lige stigao i do trofeja u FA kupu.

Priliku da stave krunu na ovu sezonu i da osvoje triplu krunu imaće u subotu, 10. juna, kada će protiv Intera igrati u finalu Lige šampiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading