MARČINJAK "PREŽIVEO" SKANDAL: UEFA "pokazala žuti karton" Poljaku!

Autor:

Sport

02.06.2023

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naći će se na centru u finalnom meču Lige šampiona.

MARČINJAK "PREŽIVEO" SKANDAL: UEFA "pokazala žuti karton" Poljaku!

Foto: Tanjug/AP

Šimon Marčinjak

Puno bure izazvao je poljski sudija Šimon Marčinjak poslednjih dana.

Marčinjak je delegiran kao glavni arbitar u finalnom meču Lige šampiona koji će Mančester siti i Inter odigrati desetog juna od 21 čas u Istanbulu, ali je jedna glupost mogla da ga košta posla.

On je 29. maja prisustvovao mitingu ekstremne desničarske političke stranke "Konfederacija" koji je održan u Katovicama.

Ta partija je poznata po svojim rasističkim i šovinističkim stavovima, pa je Marčinjak bio blizu da izgubi mesto u finalnom meču Lige šampiona.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi i Šimon Marčinjak

 

Pokrenut je postupak protiv arbitra, koji je poslao pismo u Nion u kojem se pokajao zbog greške.

- Nisam znao da je skup povezan sa poljskim ekstremno desničarskim pokretom. Da sam bio svestan te činjenice, kategorički bih odbio pozivnicu. Važno je razumeti da su vrednosti koje promoviše taj pokret u potpunoj suprotnosti sa mojim ličnim ubeđenjima i principima kojih se držim celog života - piše, pored ostalog, u Marčinjakovom pismu.

UEFA je na svom sajtu objavila odluku da će Poljak voditi finale Lige šampiona, te da je dobio samo "žuti karton", uz obrazloženje:

- Sledeći Marčinjakovo saopštenje, UEFA smatra da su izvinjenje i objašnjene iskreni. UEFA je takođe kontaktirala organizaciju "Nikada više" koja je povezana sa FARE mrežom, koja je prva izrazila zabrinutost zbog Marčinjakovog učešća u spornim događajima. Oni su tražili da Marčinjak ostane da sudi finale Lige šampiona, verujući da bi njegovo smenjivanje samo pogurali promociju anti-diskriminatornih stavova. Na osnovu svih informacija, UEFA potvrđuje da će Šimon Marčinjak ostati da odradi zadatak glavnog sudije u finalu Lige šampiona - poručuje UEFA. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Džonko

02.06.2023 14:32

Kakva farsa...!!! Znači i UEFA - a se pridružila podršci profašističkih principa a ovamo kaaoo NE RASIZMU i prihvats komična i neiskrena pravdanja.... Kao da nisi upoznat sa politikom i stavovima partije na čiji skup ideš... KAKVA GLUPOST... POVAMPIRENJE FAŠIZMA JE NA CELOM ZAPADU... OČIGLEDNO...