SVE JE GOTOVO U ŠPANIJI: Barselona OSVOJILA šampionsku titulu! (VIDEO)

Autor:

Sport

14.05.2023

23:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko slavlje za Katalonce.

SVE JE GOTOVO U ŠPANIJI: Barselona OSVOJILA šampionsku titulu! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Barselone slave gol

Fudbaleri Barselone osvojili su titulu šampiona Španije, pošto su večeras u gostima, u gradskom derbiju, savladali ekipu Espanjola rezultatom 4:2 (3:0) u meču 34. kola La Lige.

Sve je bilo gotovo već posle prvih 45 minuta igre, pošto su gosti imali ogromnih 3:0, nakon što su pogađali Robert Levandovski u 11. i 40. minutu, odnosno Alehandro Balde u 20. minutu susreta.

U nastavku smo videli još tri pogotka, a prvi je takođe završio iza leđa golmana Espanjola, a za to je bio zaslužan Žil Kunde, koji se u 53. minutu upisao u strelce. Do kraja je domaća ekipa uspela da smanji prednost rivala, golovima Havija Puada u 73, odnosno Žoselua u 92. minutu susreta.

Barselona je na ovaj način i teoretski obezbedila titulu četiri kola pre kraja šampionata, pošto se nalazi na prvom mestu na tabeli La Lige sa 85 bodova, 14 više od drugoplasiranog Reala iz Madrida.

Katalonski klub je stigao do 27. titule u španskom prvenstvu, a prve posle 2019. godine.

Barselona će u narednom kolu na "Nou Kampu" dočekati Real Sosijedad i tada će imati šansu da pred svojim navijačima proslavi titulu.

Sa druge strane, Espanjol je pretposlednji na tabeli sa samo 31 bodom. Katalonski klub će u narednom kolu gostovati Rajo Valjekanu.

U ostalim mečevima današnjeg programa, Sevilja je ranije danas u gostima savladala Valjadolid 3:0, dok je Valensija u Vigu nadigrala Seltu 2:1. Elče je na svom terenu pobedio Atletiko 1:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading