KAKO JE TAJKUN ŠOLAK ZAVIO SVECE U CRNO! Krvava Meri u SUZAMA zbog njegovih lažnih OBEĆANJA!

Autor:

Sport

13.05.2023

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Sautemptona su se porazom od Fulama definitivno oprostili od Premijer lige.

KAKO JE TAJKUN ŠOLAK ZAVIO SVECE U CRNO! Krvava Meri u SUZAMA zbog njegovih lažnih OBEĆANJA!

Foto: www.profimedia.rs

Dragan Šolak

Imao je Sautempton blistavu prošlost u Premijer ligi, sa zavidnim igranjem na elitnim engleskim terenima od 11 godina zaredom.

Sveci će od sledeće sezone igrati u Čempionšipu, sve "zahvaljujući" lažnim obećanjima koje je tajkun Dragan Šolak iznosio kada je preuzimao klub.

Soutempton proteklih 5 sezona:

Sezona 2018/2019 16. mesto

Sezona 2019/2020 11. mesto

Sezona 2020/2021 15. mesto

Sezona 2021/2022 16. mesto

Szona 2022/2023 klub ispao iz Premijer lige

Umesto "Sent Merija" stadion Sautemptona je od večeras "Bled Meri" (krvava Meri), a propadanje uglednog premijerligaša je krenulo samim dolaskom Šolaka na čelo ovog kolektiva.

Pred početak ove sezone niko od navijača "svetaca" ni u najcrnjim snovima nije naslutio da će njihovi izabranici za samo 18 meseci stići do ispadanja u drugu ligu Engleske!

Kada je vlasnik "Junajted grupe" i milijarder Šolak kupio klub u januaru 2022. godine za 120 miliona evra, Sautempton je tada zauzimao 14. mesto premijerligaške tabele sa čak 11 bodova u odnosu na mesta koje vodi u niži rang.

Foto: www.profimedia.rs

Tajkun Šolak je upropastio Sautempton i doveo do provalije

Niko tada nije ni pomislio da će se razmišljati o opstanku, a kamoli da će ekipa toliko srozati. Ipak, tu sezonu su jedva završili u eliti, pošto su do kraja pali čak na 15. mesto, sa svega pet bodova prednosti od klubova koji su ispali. Već tada su kola krenula nizbrdo.

Odmah u narednoj, aktuelnoj sezoni, usledio je strmoglav pad. Verovali su fanovi Sautemptona u bolje dane, međutim, ekipa nije mola da se sastavi. Predvođeni Ralfom Hasenhitlom do 7. novembra, koji je smenjen zbog loših rezultata, konstantno su posrtali. Ni njegov naslednik Nejtan Džons nije bio bolje sreće, jer je pre dva meseca "popio" otkaz.

Foto: printscreen

 

Posle njega je angažovan Ruben Seles kako bi "probudio" igrače i odvojio klub od poslednje pozicije, koja je čvrsto bila u rukama "svetaca". Tradicija je nastavljena, loši rezultati su se ređali, a potpuni fijasko nastao je u osmini finala FA Kupa kada je Sautempton ispao od četvrtoligaša Grimzbija. To je bila "kap u prepunoj čaši", mada su se najvernije pristalice nadale da će opstanak biti obezbđen.

Verovali su u obećanja plaćenika Šolaka, koje je izgovarao kada je kupovao klub sa "Sent Merija". Poput mnogih njegovih prevara i laganja, ni sada nije ispunio ništa od onog za šta je dao reč. Očekivalo se da će spasiti "svece" od katastrofe, a on ih je još više pustio niz vodu.

 - Teško da bih mogao da pronađem klub koji se bolje uklapa u moje ambicije. To je klub koji voli da razvija igrače, klub koji ima odličnu bazu navijača, porodično je orijentisan i ima lepu lokaciju - pričao je Šolak početkom 2022. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading