SPEKTAKL NA ŽERLANU: Veliki preokret Liona, devet golova i raspucani Lakazet!

Autor:

Sport

07.05.2023

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od najboljih utakmica sezone.

SPEKTAKL NA ŽERLANU: Veliki preokret Liona, devet golova i raspucani Lakazet!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Liona pobedili su Monpelje 5:4 (1:2) u spektakularnom meču 34. kola francuske Lige 1.

Lion je gubio 1:4 do 55. minuta, ali je domaći tim uspeo da napravi nestvran preokret i na kraju je golom Aleksandra Lakazeta sa penala u 99. minutu susreta uspeo da osvoji sva tri boda. Epitet junaka meča definitivno priprada francuskom fudbaleru, koji je za pobedničku ekipu postigao četiri gola.

Sve je počelo golom Lakazeta u 31. minutu, ali je Monpelje odgovorio brzo i u roku od jednog minuta postigli su dva gola. Prvo je u Elji Vahi u 40. minutu doneo izjednačnje, a 60 sekundi kasnije isti igrač doveo je svoj tim u prednost.

Bilo je ovo veče tamnoputog napadača, koji se u strelce upisao u 53. i 55. minutu i sve je ličilo da će ovo biti potpuni potop Liona, koji je gubio 1:4.

Ipak, nije tako mislio Lakazet, koji je u 59. minutu smanjio na 2:4 i pokrenuo domaći tim. Dejan Lovren 11 minuta kasnije postigao je treći pogodak za Lion, a u 82. minutu ponovo je Lakazet pogodio - 4:4.

Činilo se da je Lion odradio posao i izbegao poraz, ali je u devetom minutu nadoknade vremena došla prilika da se veliki preokret kruniše sa tri boda.

Fudbaler Monpeljea Kristofer Žilijen napravio je prekšaj za penal, sudija je pokazao na belu tačku, a Lakazet je svoju herojsku paertiju zaokružio četrvtim golom na ovom meču za pobedu Liona od 5:4.

Lion je novim trijumfom stigao do 56. boda i nalazi se na sedmoj poziciji, Monpelje je dvanaesti sa 43.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading