ZVIŽDALI HIMNI: Navijači poslali jasnu poruku! (VIDEO)

Autor: Tanjug

Sport

07.05.2023

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatne scene stigle su sa stadiona.

ZVIŽDALI HIMNI: Navijači poslali jasnu poruku! (VIDEO)

Foto: Starsport

Intoniranje himne Lige šampiona pred meč Crvena zvezda - Liverpul

Veliki broj navijača Liverpula izviždao je uoči utakmice protiv Brentforda nacionalnu himnu, koja je intonirana na svim utakmicama Premijer lige u čast krunisanja britanskog kralja Čarlsa III.

Kada su intonirane prve note himne "Bože, čuvaj kralja", dok su se oba tima poređala oko centralnog kruga, većina pristalica na Enfildu je izrazila protivljenje glasnim zvižducima, a zatim je otpočelo skandiranje "Liverpul", preneo je "Skaj njuz".

Džon Gibons, jedan od predstavnika navijača Liverpula rekao je da navijači kluba "ne žele da im se nameće ova proslava".

Suzbijanje štrajkova rudara sredinom 1980-ih i katastrofa u Hilsborou 1989. u kojoj je nastradalo skoro stotinu pristalica kluba, podstakli su neprijateljstvo navijača Liverpula prema vladi i institucijama.

Klub je u petak saopštio da će uoči meča 35. kola Premijer lige na Enfildu biti intonirana himna "Bože čuvaj kralja" uprkos tome što neki navijači o tome imaju "čvrste stavove", prenosi Skaj sports.

Liverpul je naveo da se priključio ostalim klubovima iz Premijer lige na čijim će stadionima uoči utakmica biti intonirana himna povodom krunisanja britanskog kralja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading