NA JUGU ITALIJE SE NEĆE SPAVATI: Osimen golom u Udinama overio SKUDETO - Napoli je šampion! (VIDEO)

Autor:

Sport

04.05.2023

22:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je treća titula u istoriji kluba, prva nakon dve u eri Dijega Armanda Maradone.

NA JUGU ITALIJE SE NEĆE SPAVATI: Osimen golom u Udinama overio SKUDETO - Napoli je šampion! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Kompletirano je 33. kolo Serije A i poznat je novi šampion. Napoli je odigrao nerešeno u Udinama 1:1, što mu je bilo dovoljno da osigura i matematički Skudeto.

 

 

Već u 13. minutu Zebre su povele, a strelac je bio Sandi Lovrić. Imao je Udineze vođstvo sve do 52. minuta. A onda je najbolji strelac Napolija Viktor Osimen postigao, u moru veoma bitnih golova, možda i najvažniji - za 1:1 i titulu šampiona Italije.

 

 

Prvi put od Romine titule 2001. godine Seriju A pokorio je neko van velike trojke italijanskog fudbala, neko ko nije Juventus, Milan ili Inter. Omogućili su to Lučano Spaleti i njegovi fudbaleri, predvođeni najboljim strelcem lige Viktorom Osimenom. Nigerijac večeras postigao 22. gol u Seriji A.

Ovo je treća titula u istoriji kluba, prva nakon dve u eri Dijega Maradone iz 1987. i 1990. godine. Nema sumnje da će žurka u Napulju trajati danima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading