PAO REKORD STAR 101 GODINU! Barselona ima novog Mesija! Istorija na Nou Kampu!

Autor:

Sport

30.04.2023

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Barselone savladali su Betis rezultatom 4:0, a meč je ostao u senci debija Lamina Jamala.

PAO REKORD STAR 101 GODINU! Barselona ima novog Mesija! Istorija na Nou Kampu!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Barselone

Mladi fudbaler lidera La lige Lamin Jamal postao je u subotu uveče najmlađi debitant u istoriji Barselone, pošto je zaigrao za klub iz Katalonije sa 15 godina, devet meseci i 16 dana.

Momak rođen u okolini Barselone, čiji su roditelji iz Ekvatorijalne Gvineje i Maroka, debitovao je u 83. minutu meča u kom je prvoplasirani tim na tabeli Primere deklasirao goste iz Sevilje i tako praktično napravio ključni korak ka osvajanju titule prvaka Španije.

Jamal je rođen 13. jula 2007. godine i važi za najvećeg talenta čuvene Barselonine škole La Masije, pa ga mediji u Španiji već zovu "mini Mesi".

Debijem za Barselonu kadetski reprezentativac Španije je srušio rekord star 101 godinu.

Dosadašnji rekord bio je u vlasništvu Armanda Martinesa Sagija, koji je 1922. debitovao sa 15 godina i 11 meseci.

Foto: Printscreen/Twitter

Lamin Jamal ulazi u igru

Inače, Katalonci su za samo pet minuta postigli čak tri pogotka, a to su učinili Andersen (34.), Levandovski (36.) i Rafinja (39.), dok je poslednji bio autogol u režiji Gvida Rodrigesa (82.).

Što se tiče liste strelaca, na njoj vodi Poljak Robert Levandovski sa 19 golova, dok je napadač Reala Karim Benzema dao dva manje, treći je Enes Unal iz Hetafea sa 13 postignutih pogodaka.

Barsa je novim trijumfom stigla do 79 bodova, Ćavijevi puleni imaju čak 11 više od drugoplasiranog Real Madrida. Betis na šestoj poziciji sa 49 poena.

Lider La lige će i u narednom kolu biti domaćin, ovog puta finalisti Kupa Kralja Osasuni, dok tim iz Sevilje gostuje Atletik Bilbau.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading