PODATAK ZA PONOS I ISTORIJU: Crvena zvezda jedina u Evropi obezbedila Ligu šampiona!

Autor:

Sport

22.04.2023

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mogao je to da učini i Arsenal, ali Sautempton je odoleo na Emirejtsu.

PODATAK ZA PONOS I ISTORIJU: Crvena zvezda jedina u Evropi obezbedila Ligu šampiona!

Foto: Starsport

Crvena zvezda su prva ekipa u Evropi koja je obezbedila učešće u grupnoj fazi Lige šampiona u narednoj sezoni. Naime, večeras su crveno-beli savladali TSC sa 4:1 i tako osvojili šestu uzastopnu titulu prvaka Srbije.

Republika

Foto: Starsport

Slavlje fudbalera Crvene zvezde

Uz crveno-bele u Ligi šampiona će biti četiri najbolje plasirane ekipe iz Engleske, Španije, Italije i Nemačke, po dve iz Francuske i Portugala, po jedna Holandije, Austrije i Škotske.

Njima će se pridružiti osvajač Lige šampiona u sezoni 2022/23 (ili šampion Ukrajine ukoliko prvak Evrope kroz nacionalni šampionat obezbedi LŠ), osvajač Lige Evrope (ili treći tim Francuske, ako osvaja LE kroz nacionalni šampionat obezbedi LŠ), kao i šest ekipa koje to pravo budu stekle kroz kvalifikacije.

Mogao je Arsenal pre Crvene zvezde u grupnu fazu, ali Tobdžije su u petak uveče odigrale samo nerešeno protiv Sautemptona (3:3). Da je ekipa Mikela Artete pobedila, obezbedila bi najmanje četvrto mesto u Premijer ligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading