SITI UŽIVAO U LUDNICI NA EMIREJTSU: Sautempton ŠOKIRAO Arsenal, titula klizi iz ruku "tobdžija" (VIDEO)

Autor:

Sport

21.04.2023

23:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednjeplasirani tim na tabeli odoleo lideru.

SITI UŽIVAO U LUDNICI NA EMIREJTSU: Sautempton ŠOKIRAO Arsenal, titula klizi iz ruku "tobdžija" (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Fudbalerima Arsenala klizi titula iz ruku! "Tobdžije" su uspisale treći uzastopni remi u Premijer ligi, ovoga puta napadima londonskog kluba odoleo je Sautempton. Rezulat prvog meča 33. kola bio je 3:3 (1:2).

Kažnjavali su gosti u ranoj fazi meča sve greške igrača Arsenala. Gledaoci se još nisu ni smestili u svoje stolice, a Sautempton je poveo, u prvom minutu kad je Argentinac Karlos Alkaraz savladao nesigurnog Ramsdejla.

Bilo je potom neuporedivo lakše gostima, koji su prepustili inicijativu domaćinu, ali su vrebali šansu iz kontranapada. I uspeli su da dupliraju prednost u 14. minutu, kad je Alkaraz maestralno proigrao Volkota, a momak koji je 12 sezona bio član Arsenala preciznim udarcem utišao je navijače na Emirejtsu - 0:2.

Arsenal je na vreme uzvratio jedan udarac, posle odličnog prodora Sake po desnoj strani Martineli je lako pogodio mrežu Sautemptona u 20. minutu - 1:2.

Imao je Arsenal apsolutnu dominaciju u posedu lopte u nastavku meča, ali nije ozbiljnije pretio. Sve do 66. minuta, kad je usledio novi šok na „Emirejtsu“.

Posle kornera Bela-Kočap je glavom prebacio loptu na drugu stativu, a tamo je Duje Ćaleta-Car, takođe glavom, lako smestio u mrežu Arsenala.

Ipak, nadu je prelepim golom u 88. minutu Arsenalu vratio Martin Edegard, koji je šutirao sa ivice šesnaesterca, vrlo precizno. Samo dva minuta kasnije, izjednačenje, Nelson je šutirao iz prve, golman gostiju je odbranio, ali je Saka sve sjajno ispratio i doneo izjednačenje i konačnih 3:3.

Arsenal je uprkos ovom remiju ostao na prvom mestu Premijer lige sa pet bodova više od Mančester sitija, ali "građani" imaju dve utakmice manje i sada sve drže u svojim rukama što se odbrane titule tiče. Sautempton je poslednji sa samo 24 boda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading