STREPNJA NA "ETIHADU": Haland NAPUŠTA Mančester siti za 170.000.000 evra?!

Autor:

Sport

19.04.2023

21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkriveni planovi norveške gol-mašine u Mančester sitiju

STREPNJA NA "ETIHADU": Haland NAPUŠTA Mančester siti za 170.000.000 evra?!

Foto: Tanjug/AP

Erling Haland slavi gol protiv Lajpciga (7:0)

Erling Haland i njegov Mančester siti igraju sezonu iz snova. Međutim, vest koju su plasirali mediji u Engleskoj uoči revanša u Ligi šampiona protiv Bajerna navijačima je pomalo pokvarila rasloloženje. Razlog je sudbina noverškog nadapača koji je ove sezone postigao 47 golova na 40 utakmica u svim takmičenjima!

Republika

Foto: Tanjug/AP

POBEDNIČKI TANDEM Haland i Gvardiola

Naime, novinar uglednog "Atletika" Sem Li, koji je poslovično dobro upućen u dešavanja na "Etihadu", tvrdi da je saznao strogo čuvanu tajnu klupske uprave oko trasnfer politike vezane za budućnost 22-godišnjeg Skandinavca. Naime, radi se o otkupnoj klauzuli od 170.000.000 evra za Halanda koja će važiti od leta 2024. godine. Haland i njegovi zastupnici prilikom potpisivanja saradnje sa Sitijem (važi do juna 2027) insistrirali su na izlaznoj klauzuli, kao što je bio slučaj i u prethodnim Erlingovim klubovima - Salcburgu i Dortmundu, ali su čelnici "građana" izboksovali da ona bude aktivirana tek naknadno. Ključnu ulogu, logično, imao je Erlingov otac Alf Inge koji je još na početku mandata njegovog naslednika lani najavio da on nema nameru da se zadržava u nekoj zemlji duže od tri-četiri sezone.

Takođe, otkriva Li, mančesterski klub uveliko radi na pripremanju terena za produžetak saradnje sa Norvežaninom, te da bi olakšavajuća okolnost u tom poslu mogla biti činjenica da trener Pep Gvardiola ostaje na "Etihadu"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading