INFANTINO PODRŽAO AJAKS I TADIĆA: Predsednik FIFA osudio SRAMNO ponašanje huligana!

Autor:

Sport

06.04.2023

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugo će se pamtiti najveći derbi holandskog fudbala, odigran u polufinalu Kupa.

INFANTINO PODRŽAO AJAKS I TADIĆA: Predsednik FIFA osudio SRAMNO ponašanje huligana!

Foto: Printscreen/Twitter

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino osudio je danas incidente navijača na meču polufinala Kupa Holandije između Fejenorda i Ajaksa.

Utakmica između Fejenorda i Ajaksa prekinuta je sinoć u 63. minutu na pola sata, pošto su navijači kluba iz Roterdama upaljačem pogodili u glavu fudbalera gostiju Dejvija Klasena.

- Ovakvim događajima apsolutno nema mesta u fudbalu, bilo na terenu ili van njega - napisao je Infantino na svom Instagram nalogu.

On je dodao da ovakvi incidenti nemaju mesta u našem sportu, ali i u našem društvu.

Događaji poput onog sa Klasenom tokom polufinala Kupa Holandije nemaju mesta u našem sportu i u našem društvu. Tokom fudbalske utakmice svi igrači moraju da budu sigurni da mogu bezbedno da odigraju meč. Pozivam nadležne da osiguraju da se svi mečevi bezbedno odigraju - dodao je Infantino.

Foto: Tanjug/AP

Đani Infantino, predsednik FIFA

Klasen, koji je postigao drugi gol za svoj tim, pokušao je da nastavi utakmicu, ali je nekoliko minuta kasnije napustio teren.

Ajaks je na kraju pobedio 2:1 i plasirao se u finale Kupa Holandije gde će 30. aprila igrati protiv PSV-a.

Podsetimo, u centru pažnje "Der Klasikera" se našao i Dušan Tadić, koji je prvo postigao gol, a zatim je ušao i u sukob sa turskim fudbalerom Orkunom Kokčuom, zbog čega je kasnije dobio morbidne pretnje na društvenim mrežama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading