NIJE SUJETAN! Šta bi Barak Bahar doneo Zvezdi? Do sada NEVIĐENE metode rada koje će ZAČUDITI navijače!

Autor:

Sport

30.03.2023

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski trener definitivno bi bio osveženje na fudbalskoj mapi Srbije.

NIJE SUJETAN! Šta bi Barak Bahar doneo Zvezdi? Do sada NEVIĐENE metode rada koje će ZAČUDITI navijače!

Foto: Starsport

Barak Bahar na Marakani

Kao grom iz vedra neba Srbiju je pogodila vest da bi Barak Bahar mogao da preuzme Crvenu zvezdu.

Čelnici kluba sa Marakane sastali su se sa izraelskim stručnjakom, a sve to otkrio je portal "One.co.il". Usledila je reakcija trenera Miloša Milojevića koji je istakao da je on i dalje šef stručnog štaba i da će se truditi da svoj posao radi najbolje što može do kraja ugovora, a kasnije je isplivala cifra koju bi navodno Bahar trebao da dobije u Crvenoj zvezdi.

Pitanje koje muči navijače tima sa Marakane je - šta bi Izraelac doneo njihovom klubu?

Republika

Foto: Starsport

Barak Bahar

 

Ostao je Bahar upamćen kod "delija" kada je sa Makabijem iz Haife zaustavio Crvenu zvezdu na putu ka grupnoj fazi Lige šampiona ove sezone. Napadački stil igre krasio je klub koji je čak i u eliti pružio neke sjajne partije, te je u grupi smrti sa Benfikom, Pari Sen Žermenom i Juventusom uspeo da stigne do tri boda i to tako što je savladao torinsku "staru damu".

Osim napadačkog stila igre, Bahar važi za trenera koji nije sujetan i koji dopušta saradnicima da iznesu svoje mišljenje. To je potvrdio i Maharan Radi, nekadašnji reprezentativac Izraela i prvotimac Hapoel Ber Ševe, kluba koji je Bahar tokom karijere vodio.

Kada sam došao da igram u Hapoel Ber Ševu, Barak je bio na vrhuncu svog trenerskog razvoja. Istina da je već u Kirjat Šmoni osvojio pehar i krenuo ka vrhu, ali je još uvek gradio sebe. Sviđalo mi se što je pokušavao da uči iz svega, mislim da ga to karakteriše i danas. Radi sa svojim timom, daje mu svu slobodu i poštovanje. Sve radi u saradnji sa drugima. On je posebna osoba iz ljudske perspektive, zna kako da identifikuje ljude koji mogu da mu pomogunu i da budu oko njega da promovišu cilj do kojeg nastoji da stigne. To je njegova snaga - otkrio je Radi.

Republika

Foto: Starsport

Barak Bahar

 

Dakle, Barak Bahar ima specifične metode rada koje bi mogle da začude navijače, ali nema dileme da one donose rezultat. Jer, kako drugačije objasniti čak pet osvojenih titula (tri sa Hapoel Ber Ševom i dve sa Makabijem iz Haife), kao i tri Superkupa (dva sa Hapoel Ber Ševom i jedan sa Makabijem iz Haife) i jedan Kup Izraela (sa Ironi Kirjat Šimonom)?

Zanimljiva je priča i da je Izraelac jednom prilikom na poluvremenu utakmice njegovog bivšeg kluba Hapoel Ber Ševe sa Beitar Jerusalemom poslušao savet jednog od zaposlenih i u igru ubacio Ovidija Hobana. Ovaj mu je doneo rezultat, a Bahar je kratko pohvalio savetodavca rečima:

- Bio si u pravu, stvarno je nedostajao igrač poput Hobana.

Takođe, Bahar usko sarađuje i sa upravama kluba gde god da ode, te se bori za svoje saradnike.

Republika

Foto: Starsport

Kings Kangva i Barak Bahar

 

On je odlučivao o igračima koji su dolazili u Hapoel Ber Ševu i Makabi iz Haife, a o novom ugovoru sa timom koji je eliminisao Zvezdu iz plej-ofa za Ligu šampiona razgovarao je tek kada su oni povećali plate svima u stručnom štabu.

Bahar je zaista specifična ličnost sa metodama i stavovima koji do sada nisu viđeni na Marakani, te će biti veoma zanimljivo videti kako će se on snaći ako dođe u Crvenu zvezdu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading