NEMA OPUŠTANJA: Džajić zadovoljan, ali UPOZORAVA na narednog protivnika!

Autor:

Sport

28.03.2023

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Bilo je važno da pobedimo prve dve utakmice, ekipa je dobila dodatno samopuzdanje i puni optimizma čekamo jun i naredne obaveze u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo."

NEMA OPUŠTANJA: Džajić zadovoljan, ali UPOZORAVA na narednog protivnika!

Foto: Starsport

Dan posle utakmice u Podgorici i važne pobede naše reprezentacije protiv Crne Gore, predsednik FSS Dragan Džajić kaže da je bilo veoma bitno da se ovaj kvalifikacioni ciklus započne na najbolji mogući način.

Republika

Foto: Starsport

Dragan Džajić i Dragan Stojković Piksi

- Bilo je važno da pobedimo prve dve utakmice, ekipa je dobila dodatno samopuzdanje i puni optimizma čekamo jun i naredne obaveze u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Svesni smo da nema opuštanja, voleo bih da igrači što pre zaborave Litavniju i Crnu Goru i da razmišljaju isključivo o duelu protiv Bugarske. Prezadovoljan sam pre svega iz razloga što smo jednu tešku utakmicu rešili u svoju korist. Crna Gora je za mene veoma prijatno iznenađenje, odigrali su na visokom nivou i zato naša pobeda još više dobija na značaju.

Prvi čovek srpskog fudbala priznaje da je u određenim periodima utakmice bilo nervoze, ali da nijednog trenutka nije gubio veru u Stojkovićeve momke:

- Naša ekipa ima mnogo igrača koji jednim potezom mogu da prelome utakmicu. Bili smo strpljivi i na kraju zasluženo došli do cilja.

Jedan od najjačih utisaka iz prethodna dva dana je svakako način na koji je naša reprezentacija dočekana u glavnom gradu Crne Gore.

- Očekivali smo dobar prijem, jer narod u Podgorici voli fudbal i prati naše igrače, ali da bude baš ovoliko interesovanje zaista i za mene predstavlja prijatno iznenađenje. Od dočeka na aerodromu, zatim ispred hotela Hilton, pa na treningu i juče ispred stadiona kada je stigao autobus sa našim reprezentativcima, to su zaista predivne scene. Imali smo i svečani prijem kod Dritana Abazovića, pokazali su nam na svakom koraku koliko poštuju srpski fudbal i moram još jednom da im se zahvalim na svemu. Vraćamo se u Beograd puni impresija zbog svega što smo doživeli u Podgorici.

Susret dva predsednika, Dragana Džajića i Dejana Savićevića, takođe je izazvao emocije i evocirao mnoge uspomene iz njihovih slavnih igračkih karijera.

- Dejo je bio veoma korektan, kao i uvek. Normalno je da posle poraza bude malo nervozan, to je sasvim prirodno. Ja ga razumem, temperamentan je i nije mu bilo lako. Ali je sve drugo bilo za svaku pohvalu. Druženje na zvaničnoj večeri, tokom utakmice, prišao je posle i čestitao nam na pobedi. Svaka mu čast.

Osvrnuo se Džajić još jednom i na prvu utakmicu u kvalifikacijama protiv Litvanije.

- Oduševio mi je ambijent na stadionu Rajko Mitić. Nije nikakva novost da deca u velikom broju dođu na fudbalsku utakmicu, ali sam bio impresioniran jednim drugim detaljem, načinom na koji su pratili dešavanja na terenu i njihovim zrelim reakcijama na određene poteze naših igrača. Voleo bih da na svakoj narednoj utakmici srpskog državnog tima, bude slična atmosfera na tribinama - rekao je za sajt FSS Dragan Džajić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading