SENZACIONALNO PRIZNANJE BIVŠEG IGRAČA ZVEZDE! Jedan čovek nam nije DAO da budemo PRVI! Uvek smo to ZNALI! Morali smo SVE sami da PLAĆAMO!

Autor:

Sport

27.03.2023

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji golman Crvene zvezde Boban Bajković govorio je o danima provedenim na Marakani.

SENZACIONALNO PRIZNANJE BIVŠEG IGRAČA ZVEZDE! Jedan čovek nam nije DAO da budemo PRVI! Uvek smo to ZNALI! Morali smo SVE sami da PLAĆAMO!

Foto: Starsport

Iako je još 2004. stigao na Marakanu iz crnogorskog Lovćena, čitavu deceniju morao je da čeka Boban Bajković kako bi sa Crvenom zvezdom podigao šampionsku titulu.

Snovi su mu se ostvarili 2014.godine, ali je do tada Partizan suvereno vladao srpskim fudbalu.

Crno-beli su osvojili šest uzastopnih pehara u periodu od 2007. do 2013, da bi Bajković otkrio kako se u tom periodu "nije moglo protiv" Fudbalskog saveza.

- Znate kako kažu naši stari 'Na muci se poznaju junaci', Ja sam dobro osetio šta je Zvezda i zato ovaj klub cenim. Sad je lepo biti u Zvezdi, sve je redovno, lova, dobri rezultati, dobri igrači, ljudi iz kluba napravili čudo... Sad je stvarno lepo biti u Zvezdi. Ne daj Bože da osete šta je Zvezda, jer sam ja to najbolje osetil. Neki igrači su dolazili, odlazili, a ja sam konstantno osećao šta je Zvezda. Jedno vreme, od 2010. do 2014. godine osetio sam šta je Zvezda. Mi smo svesni bili da tih godina nećemo biti prvi. Da ne pominjem sad ljude, sad sam već u godinama, znamo ko je bio na čelu Fudbalskog saveza Srbije. Partizanu su bila otvorena vrata, "Idite samo, putuj igumane". mi smo zaostajali po 10 bodova uvek. Navijači Zvezde, tek sam onda shvatio kolika je to ljubav... Znao sam ja gde sam, ali vremenom vidim kakva je to veličina. Partizan nam beži 10 bodova svake godine, a njih sve više i više na stadionu. Ja se sećam Spartak Subotica 44.000 navijača, jedno obično kolo. Evo, sad sam se naježio. Tu sam shvatio - rekao je Bajković.

Foto: Starsport

 

Prisetio se nekadašnji čuvar mreže kluba sa Marakani dana kada u Ljutice bofdana nije bilo novca, a i ono što su dobijali "na kašičicu", ulagali su u zajedničke projekte. Iz toga je izašlo i "umivanje" svlačionica na stadionu "Rajko Mitić", a to je "žig" koji su igrači udarili, a dan danas i dalje stoji.

- Bili smo jedna dobra generacija, posebno ova iz 2014. godine kada smo osvojili titulu. Ljudi, tu su bili samo Zvezdaši. Neki stranci su tužili, pa otišli, neki naši su otišli... Nas je bilo 14-15 kod Slaviše Stojanovića i mi osvojimo titulu. Daću vam jedan primer. Nismo mi konstantno bili bez plate. Mi jedan period ne primamo plate, pa nam onda neko nešto da. Mi smo jednom od tih para napravili svlačionicu, znači da ni to nismo uzeli. Evo, sad da odeš, da se nijedan igrač na svetu ne postidi. mi smo je lično napravili, igrači su doveli radnike. Igrači, Slaviša, navijači koji su nas podržavali. Mi smo napravili svlačionicu, sa Zvezdinim grbom. Ja sam dve godine išao oko tog grba da ga slučajno ne nagazim - otkrio je Boban Bajković u emisiji "Asovi Marakane".

Inače, u periodu od 2008. do 2016. godine, ulogu predsednika FSS obavljao je Tomislav Karadžić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading