ZVEZDA ILI PARTIZAN? Piksi JASNO ODREDIO ko je dao VEĆI DOPRINOS srpskom fudbalu!

Autor:

Sport

22.03.2023

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odgovor na pitanje koje zanima našu čitavu javnost.

ZVEZDA ILI PARTIZAN? Piksi JASNO ODREDIO ko je dao VEĆI DOPRINOS srpskom fudbalu!

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

Fudbalsku reprezentaciju Srbije čekaju iskušenja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta naša reprezentacija nikada nije učestvovala pod imenom Srbija, dok se poslednji put našla davne 2000. godine kada je kao Jugoslavija učešće završila u četvrtfinalu porazom od Holandije (6:1). 

Tokom svih ovih godina kroz naš nacionalni tim prodefilovalo je mnogo igrača, a nekako su uvek primat imali oni koji su ponikli u večitim rivalima, Crvenoj zvezdi i Partizanu. Selektor Dragan Stojković Piksi za mečeve protiv Litvanije i Crne Gore računa na 25 fudbalera (posle neočekivanog povlačenja Marka Dmitrovića) i njegov spisak može da odredi koji klub je dao najveći doprinos srpskom fudbalu.

Primat u reprezentaciji imaju igrači ponikli u Partizanu. Čak osmorica fudbalera iz trenutnog sastava Srbije u omladinskim kategorijama igralo je za Partizan. Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Strahinja Pavlović, Nikola Milenković, Saša Lukić i Andrija Živković važe za crno-belu decu, ali su u mlađim selekcijama tima iz Humske bili i Nemanja Radonjić, kao i novo lice na spisku, defanzivac TSC-a, Nemanja Stojić.

Stojić je igrao i za mlađe kategorije Voždovca, a kasnije je stigao do Crvene zvezde za koju nikada nije debitovao.

Što se tiče tima sa Marakane njih na Piksijevom spisku predstavlja sedmorica fudbalera. Strahinja Eraković, Marko Grujić, Filip Đuričić, Dejan Joveljić i Luka Jović, koji neće moći da pomogne nacionalnom timu zbog zdravstvenih problema, karijere su počeli u Zvezdi, a u mlađim kategorijama crveno-belih bili su i Ivan Ilić (igrao i za Real iz Niša) i Uroš Račić (igrao i za OFK Beograd).

Republika

Foto: Starsport

Luka Jović u dresu Crvene zvezde

 

Više od jednog predstavnika ima i Vojvodina. U sastavu novosadske "stare dame" ponikli su braća Milinković-Savić, Sergej i Vanja i kapiten Dušan Tadić

Što se tiče ostalih, svoje igrače u reprezentaciji imaju i Jagodina (Predrag Rajković), Čukarički (Erhan Mašović), Radnički iz Kragujevca (Filip Kostić), Borac iz Čačka (Filip Mladenović), Jedinstvo Putevi (Dragan Rosić), Herta (Lazar Samardžić) i NAC Breda (Nemanja Gudelj).

Evo i kompletne liste:

Partizan: Strahinja Pavlović, Nikola Milenković, Nemanja Stojić (igrao i za mlađe kategorije Voždovca pored Partizana, posle bio i u Zvezdi), Saša Lukić, Andrija Živković, Nemanja Radonjić, Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović.

Crvena zvezda: Strahinja Eraković, Ivan Ilić (igrao i za Real iz Niša), Uroš Račić (igrao i za OFK Beograd), Marko Grujić, Filip Đuričić, Dejan Joveljić, Luka Jović.

Ostali: Predrag Rajković (Jagodina), Vanja Milinković-Savić (Vojvodina), Dragan Rosić (Jedinstvo Putevi, Užice), Nemanja Gudelj (NAC Breda), Erhan Mašović (Čukarički), Filip Kostić (Radnički Kragujevac), Filip Mladenović (Borac Čačak), Sergej Milinković-Savić (Vojvodina), Dušan Tadić (Vojvodina), Lazar Samardžić (Herta).

Ukupna tabela:

Partizan - 8

Crvena zvezda - 7

Vojvodina - 3

Čukarički - 1

Radnički Kragujevac - 1

Borac Čačak - 1

Jagodina - 1

Jedinstvo Putevi - 1

Herta - 1

NAC Breda - 1 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading