LJUBIMAC GROBARA PRETI SRBIJI: Učinićemo sve da pobedimo!

Autor:

Sport

18.03.2023

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nije ni prvi ni poslednji put da se na sportskom polju sastanu selekcije Crne Gore i Srbije."

LJUBIMAC GROBARA PRETI SRBIJI: Učinićemo sve da pobedimo!

Foto: Tanjug/AP

Dragan Stojković Piksi

Pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, iskusni defanzivac Stefan Savić je za "Vijesti" govorio o predstojećim duelima Crne Gore sa Bugarskom 24. marta i sa Srbijom tri dana kasnije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Luis Suarez i Stafan Savić

 

- Pročitao sam u "Vijestima" da nikada nismo izgubili prvi meč u kvalifikacijama. Iskreno, iznenadio sam se malo, nisam znao za taj podatak. Nadam se da ćemo nastaviti, a da ćemo, za razliku od prethodnih izdanja, imati i pravi finiš. A biće teško na startu, Bugarska sigurno ima ambicije da pokaže više nego u poslednje vreme, prednost domaćeg terena... Imamo kvalitet, imamo motiv, daćemo sve od sebe, kao i uvek - rekao je Stefan Savić.

Iako će Crnogorci prvi izaći na megdan Bugarima, daleko više se širom zemlje priča o duelu sa Srbijom.

- Jasno mi je da se o nekim utakmicama govori i piše više nego o drugim, da se možda i neke pobede priželjkuju i slave više nego druge, ali, iskreno – šta nam znače tri boda protiv Srbije, ako izgubimo u Bugarskoj. S druge strane, ako pobedimo u Bugarskoj, onda bi i bod protiv Srbije možda bio dobar rezultat. Dakle, nama je prvi meč apsolutno najvažniji, tako mora da bude, to je fudbalsko pravilo, a pritom – jako je važno da ponovo krenemo dobro, pozitivan rezultat daje i mirnoću i motiv za dalje - istakao je nekadašnji fudbaler Partizana za "Vijesti".

Štoper madridskog Atletika je propustio utakmice protiv Srbije u Ligi nacija, nije bio u kombinaciji za sastav zbog povrede, tako da će mu dvoboj u Podgorici biti “vatreno krštenje”.

- Nisam igrao tada zbog povrede, tako da će ovo biti moja premijera protiv komšija. Verujem da će to da bude jedna velika i prava sportska manifestacija, duel najboljih igrača dve susedne zemlje i treba da se radujemo takvim utakmicama. Mislim da je uoči prošle utakmice bilo previše priče i pravila se fama, a reč je o sportskom događaju u kome se uživa. Verujem da će biti tako i sada, a nije ni prvi ni poslednji put da se na sportskom polju sastanu selekcije Crne Gore i Srbije. I važi isto kao i u svakoj drugoj utakmici – učinićemo sve što znamo da pobedimo, ako je neko bolji, čestitaćemo - zaključio je Savić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading