ŠOK! UEFA reagovala - NIŠTA od Evrope! DRAKONSKE kazne i IZBACIVANJE!

Autor:

Sport

04.03.2023

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak šest klubova našlo se na meti.

ŠOK! UEFA reagovala - NIŠTA od Evrope! DRAKONSKE kazne i IZBACIVANJE!

Foto: Starsport

Aleksandar Katai protiv Kluža

Kao grom iz vedra neba fudbalsku javnost pogodila je vest da je UEFA iz evropskih takmičenja odlučila da izbaci čak šest klubova.

Kazne je ukupno dobilo 11 klubova, zanimljivo - svi iz istočne Evrope, a najgore su prošli rumunski Kluž i hrvatski Osijek koji su uslovno izbačeni na dve godine, kao i Aris (Grčka), Astana (Kazahstan), Olimpija (Slovenija) i Rijeka (Hrvatska) koji su kažnjeni sa godinu dana.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa meča Crvena zvezda - Kluž

 

Takođe, svi klubovi su dobili i novčane kazne, pa će tako Kluž morati da plati 250.000 evra, a zatim slede Osijek (150.000), Konjaspor (150.000), Olimpija (100.000), Aris i Valmijera (50.000).

Ostali timovi dobili su manje kazne, Borac iz Banjaluke moraće da plati 10.000 evra, a među suspendovanima su i Florijana sa Malte i Kizil iz Kazahstana.

Veoma je zanimljivo da je UEFA po ko zna koji put reagovala zbog klubova iz istočne Evrope, a da timovi sa zapada ponovo nisu zaradili kazne. Podsetimo, Mančester siti, Juventus, Čelsi i Pari Sen Žermen nalaze se pod budnim okom i istragama ali ih je UEFA zaobišla.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Citalac

05.03.2023 09:25

A zbog cega, procitajte na tudjem portalu…