NEMCE ŠIJEMO KAO DA JE 1944. GODINA: Osladilo nam se da pobeđujemo "pancere"

Autor:

Sport

25.02.2023

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samardžić za 21. rođendan izabrao dres Srbije umesto Nemačke. Pre njega isti potez povukli Simić, Čestić i Motika.

NEMCE ŠIJEMO KAO DA JE 1944. GODINA: Osladilo nam se da pobeđujemo "pancere"

Foto: Tanjug/AP

Lazar Samardžić

Nemce bijemo na svim frontovima! Ne, ovo nije raport s kraja Drugog svetskog rata, već konstatacija da je Srbija "pancerima" preotela još jednog fudbalera. U Lazaru Samardžiću (21) proradili su patriotska crta i povezanost s korenima, pa je fudbaler Udinezea rođen u Berlinu posle svih mlađih selekcija Nemačke odlučio da u budućnosti nosi dres "orlova".

TRUD SE ISPLATIO

Ova odluka je velika pobeda Fudbalskog saveza Srbije i epilog predanog rada celog tima sa selektorom Draganom Stojkovićem na čelu i direktorom reprezentacije Stevanom Dikom Stojanovićem. Pogotovo jer je do pre nekoliko meseci bitka delovala izgubljena kada su inostrani mediji preneli Lazarovu izjavu da se više oseća kao Nemac nego kao Srbin. Piksi ni tada nije gubio nadu, rekao je da treba sačekati mart, a "posao je završen pre roka".

- Samardžić je prihvatio poziv selektora Dragana Stojkovića i od marta će biti deo najboljeg tima Srbije - saopštio je FSS u petak kasno uveče, u smiraj dana u kojem je Lazar napunio 21 godinu.

Lazar je još jedan fudbaler kojem je u srcu prevladala ljubav prema zemlji predaka. Jan Karlo Simić (17) prošle godine je presekao da će nositi dres Srbije jer su mu roditelji Srbi poreklom iz Bosne i Hercegovine, a ne rodne Nemačke. On je već nastupao za "orliće" na Evropskom prvenstvu, a letos je prešao iz Štutgarta u slavni Milan.

ZALOG ZA BUDUĆNOST

Sava Aranđel Čestić (22) rođen je u Ofenbahu, afirmisao se u Kelnu, a sada je u holandskom drugoligašu Heraklesu. Ipak, procene su da je sin bivšeg fudbalera Zemuna Petra dobar zalog za budućnost.

Svetla budućnost, iako mu karijera stagnira jer se u Crvenoj zvezdi nije snašao, pa je pozajmljen u Austriju Lustenau, predviđa se i Nemanji Motiki (19). Fudbaler rođen u Berlinu igrao za tim "pancera" do 16 godina, a onda je izabrao Srbiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading