SAVIĆEVIĆ OTVORIO DUŠU! Sa Piksijem su hteli da me ZAVADE, za Mihom sam PLAKAO kao dete!

Autor:

Sport

23.02.2023

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni Crnogorac bio je više nego iskren.

SAVIĆEVIĆ OTVORIO DUŠU! Sa Piksijem su hteli da me ZAVADE, za Mihom sam PLAKAO kao dete!

Foto: Starsport

Dejan Savićević

Dejan Savićević jedan je od najboljih igrača ikada, kako na ovim prostorima, tako i u Evropi i na svetu.

Popularni Genije dugo je uveseljavao publiku svojim igrama, a svi koji su imali priliku da ga gledaju kažu da je on na terenu bio magičan!

Savićević je sada otvorio dušu, pa se u razgovoru za Mondo dotakao i prijateljstva sa Sinišom Mihajlovićem

- Prijatelj za sva vremena. I ovo je stvarno velika tuga. Tragedija. Iskreno, nisam mogao da verujem kada me je drugar pozvao telefonom iz Italije i rekao mi da je pitanje sata i minuta. Čak sam mislio da se on u jednom momentu izlečio, počeo je da vodi utakmice, video sam da su kosa i brada počeli da mu rastu. I onda šok. Slušao sam Bininu izjavu na komemoraciji, kaže ’za junacima se ne plače’. Ne bih se složio, ja sam plakao. Bio sam u Kataru kada se desilo, ušao sam u sobu i plakao kao dete. Na stranu fudbalski kvaliteti. Slobodnjaci, leva noga, to me ne interesuje. Miha je pre svega bio dobar i human čovek. Znam lično kome je sve pomogao i na koji način. I to je ono što me najviše boli. Zašto baš on? Zato sam plakao. Ne zbog igračkih, nego zbog ljudskih kvaliteta - istakao je Savićević.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Dejan Savićević

 

Zatim je otkrio i zanimljivu anegdotu vezanu za selektora fudbalske reprezentacije Srbije, Dragana Stojkovića Piksija.

- Novinari su pokušali da nas zavade i pre mog dolaska u Beograd, izmislili su priču da sam na Kup utakmici Budućnost - Zvezda u Titogradu vređao i provocirao gostujuće fudbalere, a najviše Piksija. To su gluposti, ja sam se samo borio za boje svog kluba, bez obzira što se u tom trenutku znalo da ću karijeru nastaviti na Marakani. Sve smo razjasnili na prvim zajedničkim pripremama u Novom Sadu, Šeki nas je u Zvezdi odmah spojio u sobi, kasnije smo bili cimeri i u reprezentaciji i to naše prijateljstvo traje i dan danas. Posećivao sam ga i u Dohi tokom Svetskog prvenstva, pružao mu podršku. Piksi je veliko ime našeg fudbala, žao mi je što u Italiji nismo prošli Argentinu, verovatno bi bio u najužem krugu kandidata za Zlatnu loptu. Mnogi su se plašili kako ćemo nas dvojica funkcionisati na terenu, ali smo sa dva poteza na dve utakmice u pet dana pokazali da ćemo biti strašan tandem. Sećate se sigurno Milana i Francuske, mojih asistencija i Piksijevih fantastičnih golova - rekao je Dejo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading