MANČESTER SRUŠIO ARSENAL: Siti slavio u DERBIJU i vratio se na čelo tabele!

Autor:

Sport

15.02.2023

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Građani" su odneli pobedu u najbitnijoj utakmici ove sezone u Premijer ligi.

MANČESTER SRUŠIO ARSENAL: Siti slavio u DERBIJU i vratio se na čelo tabele!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester sitija slave pogodak

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Arsenal u Londonu, rezultatom 3:1 (1:1), u zaostaloj utakmici 12. kola Premijer lige.

Pred ovaj duel su "tobdžije" imale tri boda prednosti, uz jedan meč manje, što znači da bi pobedom u ovom duelu stigli nadomak dugo čekane titule u Engleskoj. Ipak, ekipa Pepa Gvardiole je odigrala odličan meč, iskoristila greške rivala, pa su se potpuno vratili u trku za titulu.

Sve je počelo u 24. minutu utakmice, kada je Kevin de Brujne iskoristio veliki poklon Takehiru Tomijasua, i doveo svoj tim do vođstva. Na izjednačenje se čekalo do 40. minuta susreta, kada je Nketija oboren u kaznenom prostoru, a Bukajo Saka pretvorio jedanaesterac u gol. Tim rezultatom se i otišlo na odmor.

U nastavku smo videli otvoren duel, Siti je više pretio, a nagrada je stigla u 72. minutu. Gundogan je proigrao Džeka Griliša, koji je sjajnim udarcem matirao Erona Remzdejla za novo vođstvo ekipe iz Mančestera. Završni udarac domaćinu je zadao Erling Haland, koji je u 83. minutu pogodio, nakon dodavanja Kevina de Brujnea.

Posle ove utakmice Mančester siti se vratio na prvo mesto na tabeli, pošto imaju 51 osvojen bod iz 23 meča, koliko ima i Arsenal, ali uz jedan manje odigran susret. Trećeplasirani je Mančester junajted, koji ima pet bodova manje od vodećeg tandema.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading