DORTMUND I ČELSI KAO NEBO I ZEMLJA PRED MEČ U LŠ: Rasipnici se krpe protiv "Milionera"

Autor:

Sport

15.02.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Plavci" moraju da opravdaju skupa pojačanja, a gostovanje perfektnim Nemcima u 2023. biće jedno od najtežih mesta za takav podvig.

DORTMUND I ČELSI KAO NEBO I ZEMLJA PRED MEČ U LŠ: Rasipnici se krpe protiv "Milionera"

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Čelsija slave gol
Republika

Foto: Tanjug/AP

Marko Rojs

Novcem ne može sve da se kupi, ali novi vlasnici Čelsija iz SAD to očigledno još nisu shvatili. Otkako su izašli iz okrilja ruskog oligarha Romana Abramoviča i potpali pod nadzor konzorcijuma iz Amerike, "plavci" troše ko sumanuti, ali to ne da im nije donelo dobro već su sve dalje od mesta u Premijer ligi koje naredne sezone vodi u Ligu šampiona. Zbog toga će im učinak u UEFA eliti ove sezone biti od presudnog značaja i prilika da se zakrpe, ali računicu mogu da im pokvare "milioneri" iz Dortmunda, s kojima će se sastati u sredu (21.00, Arena sport premijum 2, RTS 1) u prvom meču osmine finala Lige šampiona i uopšte prvom međusobnom duelu.

Kola koja s klupe od jesenas vozi Grem Poter počela su da jure strmoglavo nizbrdo baš završetkom grupne faze elitnog takmičenja za protekla tri meseca, a pogotovo posle Mundijala, pa su ispali iz svih engleskih kupova, Evropa na jesen je daleko, a titula je odavno misaona imenica. U međuvremenu je basnoslovna kupovina nastavljena, stiglo je i 16 pojačanja od letos, koja su plaćena 611 miliona evra, a Enco Fernandez je postao najskuplja akvizicija u Premijer ligi. Nema sumnje da bi engleskom stručnjaku dobro došli saveti prethodnika Tomasa Tuhela, koji se afirmisao u Dortmundu i sigurno zna sve tajne stadiona poznatog pod imenom Vestfalen, iako je to sada zvanično Signal Iduna park.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Grem Poter

- U nokaut fazi je sve moguće, igraju se dva meča, nije nemoguće da prođemo Dortmund. Oni su jak tim, ali i mi imamo snage da prođemo dalje. Zato u Dortmund idemo s poštovanjem. Naš tim je osvajao Ligu šampiona, ima snage za pobedu - rekao je Poter.


S druge strane, "milioneri" u duel ulaze znatno rasterećeniji. Pre svega jer su domaćini, a u atmosferi koju prave navijači Dortmunda i ranije su padali velikani. Tako su izgubili samo četiri od 21 meča kod kuće. Međutim, Engleze su poslednji put savladali pre sedam godina, kada je Totenhem pao sa 2:1, a strelac za trijumf bio je sadašnji napadač Čelsija Pjer Emerik Obamejang.

Pritom, "milioneri" pucaju od samopouzdanja jer su u 2023. dobili svih šest zvaničnih mečeva i za liderom Bundeslige Bajernom zaostaju samo tri boda. Razlog za brigu je izostanak prve opcije u napadu Jusufa Mukokoa, ali vezista Julijan Brant poručuje da ostali u timu mogu da nadomeste nedostatak.

- Želimo sedmu pobedu u nizu i to protiv Čelsija. Sve dok jurimo napred, ne osvrćemo se na ono iza nas. Završiš utakmicu, pobediš i odmah se okrećeš narednoj. Tako smo uradili i sada pred Čelsi - kazao je Brant.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading