UEFA POTVRDILA: Poznato da li će Partizan i Šerif na teren!

Autor:

Sport

14.02.2023

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je sve jasno.

UEFA POTVRDILA: Poznato da li će Partizan i Šerif na teren!

Foto: Starsport

Slobodan Urošević i Rikardo Gomeš

Puno drame donela je organizacija utakmice koju u četvrtak od 21 čas u Kišinjevu treba da odigraju Šerif i Partizan.

Bilo je veliko pitanje da li će crno-beli odigrati ovu utakmicu jer je vazdušni prostor nad Moldavijom danas bio zatvoren. Čekale su se nove informacije, a prema sajtu "apa.az" vazdušni prostor je ponovo otvoren nešto posle 14 časova, te je za verovati da će crno-bela ekspedicija u sredu ući u Kišinjev.

Sada je stigla i potvrda iz UEFA. Evropska kuća fudbala u odgovoru Mondu istakla je da će se utakmica odigrati, ali iza zatvorenih vrata.

- Meč između Šerifa i Partizana koji se igra 16. februara u Kišinjevu igraće se iza zatvorenih vrata zbog odluke tamošnjih vlasti. UEFA je u stalnom kontaktu sa Šerifom i Partizanom, kao i sa državnim organima Srbije i Moldavije. To je sve što možemo da vam kažemo u ovom trenutku - potvrdili su za Mondo iz UEFA.

Republika

Foto: Starsport

FK Partizan

 

U Moldaviji tinja sukob između države i regiona pod imenom Transnistrija ili Pridnestrovlje. Upravo iz tog dela države dolazi Šerif, a Pridnstrovlje traži nezavisnost od Moldavije i u njemu živi uglavnom rusko stanovništvo. Čelni ljudi Partizana izdali su saopštenje, ali su se u njemu dotakli samo navijača kojima su poručili da ne kreću put Moldavije.

FK Partizan obaveštava javnost da je Fudbalski savez Moldavije, po nalogu Bezbednosne službe Moldavije, doneo odluku da se meč između ekipa FK Šerif iz Tiraspolja i FK Partizan Beograd odigra iza zatvorenih vrata, odnosno bez prisustva publike. S tim u vezi, FK Partizan, zajedno sa Ministarstvom inostranih poslova Republike Srbije, preduzima sve bezbednosne mere za nesmetani boravak ekipe i predstavnika kluba u Moldaviji. Obaveštavamo sve navijače Partizana da ulaz u Moldaviju nije moguć i, kao ni prisustvo na utakmici, te vas molimo da ne polazite na put - stoji u saopštenju.

Partizan i Šerif se sastaju u četvrtak od 21 čas, a revanš je sedam dana kasnije u Beogradu. Najavu ovog meča iz ugla legendarnog Nigerijca Obiore Odite i taj tekst vas čeka OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading