Zašto je omladinska škola Partizana najuspešnija u Evropi?

Autor:

Sport

14.02.2023

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli su godinama dominantni u mlađim kategorijama.

Zašto je omladinska škola Partizana najuspešnija u Evropi?

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana

Godinama se Partizanova omladinska škola smatra za jednu od najboljih u Evropi, što potvrđuje i broj mladih igrača koji su crno-beli izbacili.

Zašto je to tako i šta je razlog za ovakav uspeh Partizana između ostalog je pričao i Vanja Radinović za youtube kanal ovog kluba.

- Mislim da imamo više aduta kada pričamo o radu sa mladima. Prva stvar koju ne možemo da zaboravimo je tradicija, dugi niz godina unazad imamo ozbiljne rezultate u radu sa mladima. Druga stvar, mislim da smo uspeli da održimo korak sa vremenom, kada je u pitanju sve ono stručno, nismo zaboravili ni prošlost, ali razmišljamo i u budućnost. I dalje imamo skaute koji su godinama u klubu, koji su bili isktanuti igrači i koji imaju veliko iskustvo u proceni mladih, ali imamo i ljude koji su mladi i koji su budućnost omladinske škole - izjavio Vanja Radinović, direktor omladinske škole FK Partizan.

On je dodao šta je sve potrebno za stvaranje rezultata.

- Tako da spoj mladosti, iskustva, znanja, modernih trendova, kvalitetenih igrača, zaljubljenosti u igru, urođene želje za nadmetanjem, to kada se sve spoji dobijamo pravu stvar.

Više pogledajte u sledećem videu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading