DRAMA PARTIZANOVACA U KIŠINJEVU: Pošli da gledaju Partizan, zabranjen im ulazak u Moldaviju zato što su Srbi!

Autor:

Sport

13.02.2023

22:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon sat vremena čekanja objašnjeno im je da ne mogu da uđu u zemlju zbog trenutne situacije u državi i zato što su Srbi, koji su trenutno izgleda nepoželjni u Moldaviji, kao i da će istu morati da napuste.

DRAMA PARTIZANOVACA U KIŠINJEVU: Pošli da gledaju Partizan, zabranjen im ulazak u Moldaviju zato što su Srbi!

Foto: Privatna arhiva

Grupi od dvanaest navijača beogradskih crno-belih, među kojima su i četiri devojke, zabranjen je ulazak u Moldaviju u koju su se uputili da bi pratili meč Partizana i moldavskog Šerifa u okviru Lige konferencije. Meč je na programu u četvrtak od 21h, a ova grupa partizanovaca uputila se nekoliko dana pre važnog evropskog meča da bi obišli Kišinjev. Podsećamo, UEFA je predstojeći meč pomerila iz Tiraspolja u Kišinjev upravo iz razloga što je oblast Pridnestrovlje u kojoj se Šerif nalazi blizu granice sa Ukrajinom. 

Ipak, kada su sleteli u prestonicu Moldavije počeli su problemi. Kako su prišli pasoškoj kontroli jednog po jednog srpskog državljanina policija je odvojila u stranu i od njih su zahtevali da tu sačekaju. Nakon sat vremena čekanja objašnjeno im je da ne mogu da uđu u zemlju zbog trenutne situacije u državi i zato što su Srbi, koji su trenutno izgleda nepoželjni u Moldaviji, kao i da će istu morati da napuste. Situacija do objavljivanja ovog teksta nije razrešena, čekanje i razgovori su trajali četiri sata, reagovao je FK Partizan, kao i FK Šerif, čak se i predsednik moldavskog kluba trudi da obezbedi garancije za ulazak partizanovaca, ali za sada ništa ne može da odobrovolji moldavsku policiju da dozvoli ulazak grupi navijača.

- Nakon pet sati u kojima smo tretirani na vrlo grub način, uz veoma jasno naglašenu diskriminaciju od strane granične službe Republike Moldavije, suočavamo se sa četvorodnevnim boravkom u odeljku za deportaciju dok čekamo povratni let u petak. Razloge za deportaciju je teško razumeti ali svode se na to da smo Srbi i navijači i da nam iz tog razloga nije dozvoljen ulaz. Oduzeti su nam pasoši i predati dokumenti na moldavskom jeziku koje traže da potpišemo. Došli smo samo sa jednim ciljem a to je da podržimo Partizan u najvažnijoj evropskoj utakmici. Na kraju smo se suočavali sa podrugljivim komentarima poput: ako Putin sutra pošalje raketu, poginućete ovde!? Zašto da poginete ovde? Poginite u svojoj zemlji. Čekamo pomoć iz Srbije i nadamo se da će situacija što pre biti rešena. Ponavljam, samo želimo da u četvrtak uveče podržimo naš Partizan! - istakla je Mirjana Radosavljević, 25-godišnja devojka iz Beograda

Poslednja informacija je da će nesrećni partizanovci morati da sačekaju do jutra na konačnu odluku moldavskih vlasti, a u međuvremenu su prebačeni u deo aerodroma predviđen za deportaciju. Moldavija odbija da plati troškove deportacije, a partizanovci odbijaju da potpišu bilo kakav dokument jer nijedan zakon nisu prekršili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading