UŽAS U ZAGREBU: Legendarni Hrvat doživeo srčani udar, usledila je FILMSKA drama!

Autor:

Sport

10.02.2023

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dramatične vesti stižu iz glavnog grada Hrvatske.

UŽAS U ZAGREBU: Legendarni Hrvat doživeo srčani udar, usledila je FILMSKA drama!

Foto: youtube.com/Podkast Inkubator/printscreen

Branko Stupar

Legendarni belgijski fudbaler, hrvatskog porekla, Branko Stupar prošle nedelje doživeo je srčani udar.

On je infarkt doživeo dok je rekreativno igrao mali fudbal sa prijateljima. Na veliku sreću, nekadašnji fudbaler Dinama je uspešno operisan i sada se oporavlja.

Stupar je u razgovoru za Jutarnji otkrio kako se sve dogodilo.

- Šta da vam kažem? Veliki šok, zbunjenost, strah... Godinama živim isto, ponašam se kao da sam mlad, da i dalje mogu sve, da sam u stanju igrati padel po tri sata, ili tenis protiv mladih ljudi. Nisam išao na preglede, nisam se obazirao na povišeni holesterol... Sada znam da nisam smeo tako živeti i srećan sam što sam ostao živ. Fudbal igram samo jednom mesečno. Tog dana se nisam osećao najbolje, ali sam mislio da odem malo da odigram i oznojim se, te da će mi posle toga biti bolje. Budala... - priseća se Stupar.

Srećom, njegova supruga ga je hitno odvezla u bolnicu.

- Kad sam došao kući, supruga je videla koliko loše izgledam i najpre me odvela na hitnu na Sveti Duh. Kad su me tamo videli odmah su rekli da moram hitno na operaciju, a oni nisu imali salu. Njihova me je hitna potom prebacila u Vinogradsku, gde me je čekao doktor Zdravko Babić. Prepoznao me, malo smirio i odmah operisao. Ugradio mi je dva stenta, spasio mi je život i neizmerno sam mu zahvalan. Kao i svima koji su me primili na Svetom Duhu, a onda i u Vinogradskoj. I vozačima i sestrama, svima... Inače, doktor Babić isto je bio na rekreaciji, igrao je košarku, kad su ga nazvali i rekli mu da hitno dođe.

Bivši reprezentativac Belgije se sada uspešno oporavlja.

- Kod kuće sam, odmaram i pazim šta jedem. Inače, bio sam pod velikim stresom zbog gubitka roditelja pre godinu dana, za njih sam bio veoma vezan. Nakon toga sam počeo više da pušim i pijem kafu. Alkohol retko pojem, ali je bilo previše cigareta i kafa, sada sam sve bacio. Otac mi je imao tri srčana udara, možda je to kod mene genetski, ali nisam se pazio niti sam išao na preglede - zaključio je Stupar.

Branko Stupar je rođen 1970. godine u Zagrebu, a tokom karijere je igrao za Špansko, Genk, Derbi Kaunti i Dinamo Zagreb. Za reprezentaciju Belgije odigrao je 17 mečeva i postigao pet golova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading