GERILCI DELIJE SEJU STRAH PO EVROPI! Evo zašto su Srbi oteli zastave navijačima Rome

Autor:

Sport

07.02.2023

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prijatelji naših neprijatelja su legitimna meta i ne znam zbog čega su sada toliko zgranuti, kaže jedan od delija

GERILCI DELIJE SEJU STRAH PO EVROPI! Evo zašto su Srbi oteli zastave navijačima Rome

Foto: Starsport

Navijači Crvene zvezde prethodnih dana tema su broj jedan u huliganskim krugovima u Evropi i svetu.

Razlog? Nova gerilska akcija u kojoj su obeščastili najvatrenije pristalice Rome otevši im zastave. I to, najverovatnije, obeležja najjače podgrupe na južnoj tribini stadiona Olimpiko - Fedajin.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Navijači Rome

U pitanju je starija ekipa nastala davne 1972, koja je zbog prijateljskih odnosa s navijačima zagrebačkog Dinama - Bed blu bojsima, postala legitimna meta za Srbe. A kako su delije došle do vrednog plena?

Verzija koja kruži internet-portalima i društvenim mrežama glasi da je grupica Srba sačekala brojčano jače, ali poprilično nespremne, domaćine i otela im torbe s zastavama. Zatim su se automobilima s italijanskim registarskim oznakama udaljili s lica mesta. Romanisti su se u međuvremenu pregrupisali i alarmirali saborce do te mere da su na rimskim aerodromima "Fjumićino" i "Kijampino" u grupicama neumorno čekali i skenirali potencijalne napadače.

A, kako pišu tamošnji mediji, policija je čak i sprečila obračun suprotstavljenih strana na terminalu tri vazdušne luke Fjumićino. Delije su, sumnja se, imale ozbiljnu logističku podršku bratske grupe navijača Napolija, koji su se početkom godine sukobili s Rimljanima na jednom auto-putu. Ultrasi Rome su, zatim, najavili da će u Napulju izbiti građanski rat ukoliko se njihove zastave pojave na tribini ljutih rivala, a južnjaci im nisu ostali dužni:

- Kad umre papa, postavlja se drugi, a šta kada umre sveštenik?.

Pomenuti sadržaj na transparentu su plasirali navijači Napolija na društvenim mrežama, a sveštenik je inače simbol navijačke grupe "Fedajin".

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Pristalice Napolija

Takođe, kruže i priče da su delije spontano došle do plena, pošto su se iz Milana preko Rima s utakmice košarkaškog kluba Crvena zvezda vraćale u Beograd. Mlađa ekipa sa severa je, naime, odlučila da poseti utakmicu Rome i, uvidevši ležernost "Fedajina", krenula je u akciju. Kako za naš list kaže jedan od delija, Napolitanci nisu učestvovali u incidentu:

- Prijatelji naših neprijatelja su legitimna meta i ne znam zbog čega su toliko zgranuti. Pretili su pre nekoliko godina, kada su igrali protiv Reala u Rimu, a Zvezda u Napulju, da će nas napasti zajedno s Hrvatima. Međutim, od toga nije bilo ništa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading