IZ RUBRIKE "VEROVALI ILI NE": Najduži niz ikada je prekinut - šest godina, 251 utakmica, 2489 dana...

Autor:

Sport

30.01.2023

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moralo je i ovo jednom da se desi.

IZ RUBRIKE "VEROVALI ILI NE": Najduži niz ikada je prekinut - šest godina, 251 utakmica, 2489 dana...

Foto: Tanjug/AP

Injaki vilijams protiv Reala

Fudbaleri Atletik Bilbaa poraženi su na gostovanju Selti rezultatom 1:0 u 19. kolu La lige, a strelac jedinog gola na ovom meču bio je Jago Aspas u 71. minutu.

Kako je, ne toliko zanimljiva utakmica, ipak stigla u centar pažnje svetske javnosti?

To se desilo zbog fudbalera koji nije ni bio na terenu! O čemu se zapravo radi?

Injaki Vilijams skoro čitavu karijeru proveo je u Atletik Bilbau za koji je na 362 utakmice postigao 80, a namestio još 52 gola. Osim po vernosti, Vilijams je poznat i po konstantnosti, pa je delovalo da utakmicu nije propustio "sto godina". To je možda prevelika brojka, ali nije ni daleko od istine.

 

 

On je odigrao sve mečeve za Bilbao u La ligi još od 7. aprila 2016. godine kada su Baskijci igrali protiv Malage, pa sve do nedelje, 29. januara kada je zbog povrede propustio duel protiv Selte.

Vilijams je na terenu bio na 251 utakmici zaredom i to u periodu od šest godina, to jest 2489 dana. Zaista nestvaran niz koji je, nažalost, prekinut.

Injaki Vilijams tokom ovog perioda nije bio povređen, umoran, niti je dobio suspenziju zbog crvenog ili nagomilanih žutih kartona. Jedinstven primer u modernom fudbalu i serija kojoj je došao kraj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading