NOVI ZANETI STIŽE NA MARAKANU: Zvezda dobija EKSTRA pojačanje!

Autor:

Sport

14.01.2023

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve o novom desnom beku crveno-belih.

NOVI ZANETI STIŽE NA MARAKANU: Zvezda dobija EKSTRA pojačanje!

Foto: Starsport

Marakana

Crvena zvezda je konačno rešila pitanje pozicije desnog beka.

Novi fudbaler srpskog šampionsa uskoro će postati Argentinac Aleks Vigo.

U ovom tekstu upoznaćemo vas sa fudbalskim i životnim putem, još uvek, defanzivca River Plejta.

TEŠKO ODRASTANJE

Aleks Vigo je rođen je na jednom ranču u mesto Kolasitine Sur, a samo dve nedelje pre nego što je došao na svet njegov biološki otac je ostavio trudnu majku Veroniku.

On je zbog toga do 10. godine nosio prezime Gomes, po svojoj majici.

Ipak, nakon što mu se u 10. godini života otac pojavio, Veronika je morala da ga tuži za alimentaciji kako bi ona i Aleks imali šta da jedu. 

- Majka ga je tužila jer ništa nismo imali. To je uradila da bismo dobili alimentaciju, ali je sudija rekao da moram da nosim prezime Vigo. Promenio sam da bih imao šta da jede - otkrio je Aleks.

Najveći uticaj na Aleksov razvoj imao je izvesni Horhe Rosi, koji je bio partnjer njegove majke Veronike. On ga je podigao i pomogao mu da postane ono što je danas.

- Platio bih da se prezivam Rosi - rekao je jednom prilikom Aleks, koji ne krije da mu smeta što mora da nosi prezime oca koji ga je napustio i pre nego što se rodio.

Vigo je već sa devet godina pokazivao da u budućnosti može da postane sjajan fudbaler, tada je stigao i u redove Kolona. Deset godina je proveo u mlađim kategorijama ovog argentinskog kluba, a potom je 2018. godine zaigrao i za prvi tim i dao veliki doprinos povratku Kolona u najjači rang argentinskog fudbala.

MENJAO POZICIJE

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleks Vigo

Zanimljivo je da je Aleks Vigo karijeru započeo na poziciji centralnog veziste, ali je kasnije zbog velike fizičke snage i sjajnih motoričkih karakteristika prebačen u odbanu. Prvo je igrao na poziciji štopera, a onda je prekomandovan na desnog beka, što je bio fantastičan potez.

On se profilisao kao jedan od najboljih mladih, ali i najtraženijih, fudbalera u Argentini.

Želeli su ga giganti poput Boke Juniors i River Plejta, a njegovo srce odabralo je "Milionere", jer je njihov veliki navijač.

Veliku ulogu u njegovom dolasku u River imao je trener Marselo Galjardo, koji veliku pažnju posvećuje bekovima i čija uloga u njegovom sistemu igre je ogromna.

U februaru 2021. Aleks je plaćen 1.750.000 Kolonu i ostvario je životni san dolaskom na čuveni Monumental.

PROBLEMI U RIVERU

Vigo je u River stigao kao zamena za Gonzala Montijela, koji je otišao u Sevilju. U pitanju je igrač koji je nekoliko godina kasnije izveo penal koji je Argentini doneo pehar na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Aleks je dobijao brojne pohvale od argentinskih stručnjaka i predviđala mu se svetla budućnost, a upoređivali su ga i sa legendarnim Zanetijem.

Ipak, u Riveru se nije snašao i nije uspeo da se izbori za neku veću minutažu. Odigrao je samo 19 mečeva u tri takmičenja, posle čega je usledila pozajmica u Independijente.

U novom klubu dobio je veliku šansu, koju je maksimalno iskoristio. Odigrao je 43 utakmice u 2022. godini, postigao je jedini gol i tome pridodao još četiri asistencije.

Ipak, ni to nije bilo dovoljno za povratak u River, u čemu je svoju šansu videla Crvena zvezda i ekspresno reagovala.

ŠTA ĆE VIGO DONETI CRVENOJ ZVEZDI

Vigov najveći kvalitet je njegova "fizika". On se ističe po čestim ofanzivnim radnjama i obožava da vreme provodi na protivničkoj polovini.

Čini se da je Zvezdi upravo potreban ovakav profil desnog beka, a na njemu je da na terenu pokaže da je i dalje onaj fudbaler za kojeg su se pre nekoliko godina otimali Riber i Boka.

Potencijalno učešće u Ligi šampiona imalo je veliki uticaj na njega i zbog toga je odabrao da dođe u Crvenu zvezdu, iako je imao još nekoliko ozbiljnih ponuda.

Crveno-beli se nadaju da bi Vigo svojim igrama u dresu Zvezde za koju godinu mogao da izbori neki milionski transfer, čime bi, pored rezultatskih benefita, srpski šampion dobro prošao i sa finansijske strane. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading