TUGA U AMSTERDAMU: Ajaks OSTAO bez LEGENDE kluba!

Autor:

Sport

08.01.2023

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim iz Amsterdama će dalje morati bez njega.

TUGA U AMSTERDAMU: Ajaks OSTAO bez LEGENDE kluba!

Foto: Tanjug/AP

Hakim Zijeh, marokanski fudbaler koji trenutno nastupa za Čelsi, neće pojačati ekipu Ajaksa u zimskom prelaznom roku, iako se to prethodnih dana činilo kao vrlo izvesna stvar.

Zijeh, koji je upravo iz Amsterdama otišao u London za oko 40 miliona evra, bio je blizu povratka u Holandiju, ali prema rečima trenera ekipe, od ovog posla neće biti ništa.

- Ne verujem da će Zijeh da dođe. Mislim da smo prebukirani u ofanzivi. Svi znaju da je Hakim sjajan fudbaler, ali ima visoku cenu. Zato, taj posao nije prioritet za nas - kazao je Šrojder.

Ova vest će posebno uticati na Dušana Tadića, legendarnog sprskog fudbalera, koji je godinama najbolji igrač "Kopljanika". Naime, svi znaju da je Tadićevo omiljena pozicija "desetka", odnosno kreativac iza napadača, međutim, u nedostatku dobrih igrača na desnom krilu, srpski vezista je gotovo celu polusezonu proveo na desnoj strani.

Foto: Tanjug/AP

Hakim Zijeh je godinama nosio dres Ajaksa

To je svakako uticalo i na njegov učinak, koji je nikad slabiji, a ove sezone Tadić ima učinak od tri gola i deset asistencija u svim takmičenjima.

Inače, na polusezoni u holandskoj Erediviziji, ekipa Ajaksa se nalazi na trećoj poziciji, sa tri boda manje od prvoplasiranog Fejnorda, odnosno poen manje od PSV-a, koji ima i meč više, ali i tima koji je ostao bez Kodija Gakpa, pa su mu šanse za titulu sve manje.

Videćemo da li će do kraja prelaznog roka Ajaks angažovati još nekog, ili će Tadić nastaviti da igra na poziciji koja mu ne odgovara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading